Egy híján húszhúsz

2020. 01. 30.
Szerző: Vág Bernadett

A legutóbbi összejövetelt Spirike indítványozta, sőt, sürgette, követelte, mert hogy húszhúsz!!! Ez a húszhúsz minket is felizgatott némiképp, mert hogy mi az. Hát a kétezerhúsz, visította Spirike, ami leírva és szétdarabolva úgy is mondható röviden és viccesen, hogy húszhúsz!

Ebben egyetértettünk, bólogattunk is bőszen, hogy Spirike örüljön, de az az igazság, hogy az évszám eggyel történő növekedése és ismétlődő rendeződése nem különösebben kavart fel minket.

Összejöttünk hát a húszhúsz örömére, bár éreztük, hogy ez nem csupán egy újévköszöntés lesz, hanem – ismerve Spirikét – minimum kártyavetés, zaccöntés, ingalengetés egy tucatnyi gyertyafénnyel meglocsolva.

De nem! Spirike apró lakásában csak négy gyertya égett, mert a húszhúsz összeadva az negyven, számjegyenként pedig kettő meg nulla meg kettő meg nulla, az négy, hát ezért. De semmi más eszköz nem volt kitéve a szőnyeg közepére, hogy halálra rémisszen minket. Csak egy vastag, színes, képes magazin. Kinyitva a kellős közepén, ahol az év csillagjóslata állt minden egyes jegyre szétbontva. Körbe kellett ülnünk a magazint a kispárnákon, amik szintén szépen ki voltak készítve, méghozzá úgy, hogy közben fel ne borítsuk a négy gyertyát.

És Spirike, aki ez alkalomból még a száját is kirúzsozta miattunk, nekilátott, hogy éves horoszkópjainkat ismertesse és értelmezze és belelássa és kiolvassa. Szakival kezdte, aki Szűz, hogy ennek az évnek a közepe felé végre megtalálja élete szerelmét, akivel akár még gyermekáldás is érheti őket, és ne szomorkodjon, hogy még facér, hanem inkább higgyen, mert ami eddig késlekedett, az most végre bekövetkezik. És ahogy véget ért a passzus, Spirike máris túlcsorduló szívvel nevetgélt Szakira, aki viszont egykedvű, sőt utálatos arccal nézett vissza rá, mire Spirike gyorsan rádöbbent, hogy talán azért, mert Szaki 2019-ben már megtalálta élete szerelmét, akivel valóban nem kizárt, hogy babát is fognak csinálni, de akkor most minek kellett ezt a húszhúszra is bejósolni. Hol ebben a jó, hisz előbb akkor egy csúf szakításnak kéne jönni, sírásnak és zokogásnak és gyásznak, azután jöhetne csak élete második nagy szerelme, ha az elsőt már kikukázta. Mindezt az okfejtést egyetlen szó nélkül lövellte Szaki Spirikére, aki zavarában azonnal Pisti horoszkópját kezdte felolvasni, aki meg egy Oroszlán, ugye. A harmadik mondat után kezdtünk aggódni kicsit, és vártuk, mikor veszi már észre Spirike, hogy ez a jóslat se arat majd sikert, de nem vette észre. Simán végigmondta, hogy szegény Oroszlán nem lesz többé egyedül, mert nemsokára eljön élete szerelme, aki majd megvigasztalja, ám ha nincs is egyedül, akkor se búsuljon, mert majd lesz, és utána nem lesz.

Fel se mertünk nézni. Beleharaptunk inkább egy-egy vegán virslibe, és vigyáztunk, le ne cseppenjen róla a mustár a szőnyegre, mert Spirike még jósolna belőle. Csak egy valaki mert szakadva röhögni, hát a Szaki, mert a férfi Pisti jutott eszébe, a mi Pistink Pistije, akinek az asztrológia húszhúszra lehúzta a rolót. Pisti megjegyezte, hogy szerinte Spirike ma már ne olvassa fel senki szerelmi horoszkópját, hacsak nem szingli az illető, de mivel nincs köztünk szingli, inkább duguljon már beee!!!

De Spirike ezt már nem hallotta, mert én következtem, vagyis a Vízöntő jegy, akinek búsulni nem szabad, mert az új év elhozza neki a nagy őt, akár akarja, akár nem, és a Vízöntő amúgy is hagyja már abba a magányos táncát, mert köztudott, hogy jobb párban, mint se.

Én addigra már tényleg szívből sajnáltam Spirikét, aki a könnyeit nyeldeste a sok vihogó nő miatt, ezért kedvesen csak annyit mondtam, hogy nagy igazság ez a „jobb mint se”, mármint spirituálisan, és kacskaringóztam is egyet a kezemmel, ahogy Spiri szokott, hogy még spirituálisabb legyek, és láttam Spirike szemében, hogy ezt soha nem fogja elfeledni nekem.

De Márti következett. Az ezer éve férjezett, hűséges és boldog családanya. És kezdtünk kétségbe esni. Villogtattuk a szemünket Spirikére, még kacsintgattunk is, csak hogy vegye már észre, hogy elég, Mártit most már tényleg nem kéne megnyugtatni azzal, hogy az új év elhozza neki a nagy őt... De Spirike nem vette észre, hanem nagyot lapozott, hogy rátaláljon a Halakra, amikor is kiesett a kezéből az újság, és egy gyertyát fel is borított. De nem a szív alakban szétfolyt viasz volt az, amitől kitört belőlünk a röhögés, hanem a becsukódott újság címlapja, amin óriási betűkkel ez állt: 2019-ES NAGY SZERELMI HOROSZKÓP SZINGLIKNEK.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!