Rendőrségi felhívás a szülőkhöz – érkezik a félévi bizonyítvány!

MERJE HAZAVINNI – MERJEN HAZAMENNI! Az általános-, és középiskolás diákok napokon belül kézhez kapják a 2019/2020 tanév első félévi értékelését tartalmazó bizonyítványt. Előfordulhat, hogy az érdemjegyek nem tükrözik a szülői elvárásokat, emiatt a gyermek félelmet érezhet, sőt volt már arra példa, hogy nem mert hazamenni a kapott értesítővel. Tartott a szülői felelősségre vonástól, ezért inkább elkóborolt, világgá ment bánatában, szégyenében, vagy, hogy elkerülje a családi perpatvart. Hogy ez ne fordulhasson elő, hogy egyetlen gyerek se kóboroljon rettegve és céltalanul, egyetlen szülő se élje át a bizonytalanságot és a szívszorító aggodalmat, kérjük, fogadják meg a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait:

Beszélgetés, biztonság – megnyugtató és feszültségoldó, ha a gyermekben tudatosítják, egy-egy rosszabb érdemjegy nem jelenti a világ végét, segítséggel, szorgalommal kijavítható. Biztonságot ad, ha a gyermek tisztában van vele, ez nem befolyásolja az iránta érzett szülői szeretetet. Érzelmi támogatással, stabilitással hozzák a tudtára, hogy a család mellette áll akár boldogság éri, akár boldogtalansággal - jelen esetben egy rosszul sikerült bizonyítvánnyal - küzd.

Türelem – Időt szánni őszinte, nyílt beszélgetésekre, figyelemmel, megértéssel hallgatni a gyermek gondolatait, véleményét mindig szilárdít a szülő-gyermek kapcsolaton. Ha a szülő béketűrő, ezt a mintát látva és leképezve a gyermek is hasonló személyiségjegyeket hordoz majd. Átbeszélni a tanév hátralévő részére, egy-egy érdemjegy kijavítására vonatkozó feladatokat, gyakorlást, szülői segítséget hozzájárulhat a félelem és elkeseredettség oldásához.

Szeretet – bármi történt is, hazavárják! Ha egy gyermek tisztában van azzal, hogy biztonságot nyújtó családja, otthona van, nagy valószínűséggel nem fontolgat szökést egy bánatos pillanatban. A szeretet nem kötött feltételekhez, és érdemjegyekhez, ha a gyermekben tudatosítják, hogy veszekedés helyett a probléma közös megoldása a cél.

Ha mégis elszökik, eltűnik gyermekük, rendkívül fontos a rendőrség haladéktalan értesítése. A bejelentés bármelyik rendőrkapitányságon megtehető személyesen, de az ismert segélyhívó telefonszámokon – 107, 112 - is kérhető segítség.

police.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!