Mindenki számára elérhető a kardionapló applikáció

A kardionapló elnevezésű applikáció hétfőtől az egész ország területén elérhetővé válik, letöltheti és díjmentesen használhatja bárki a vérnyomásértékek rögzítésére és továbbítására.

A Magyar Hypertonia Társaság kiemelt jelentőségűnek tartja, hogy a betegek együttműködési készségét elnyerje és sikerüljön azt fenntartani.
Mivel a magas vérnyomás kezelése évtizedeken át tartó folyamat, kifejlesztettek egy applikációt, amely részben alkalmas arra, hogy a betegek a rendszeresen mért vérnyomást rögzítsék, és egyfajta tükörként tudják használni, illetve az eredményeket okostelefonjuk segítségével el tudják küldeni a családorvosuknak. A kardionaplóban hasznos tanácsokat is olvashatnak használói a magas vérnyomás betegséggel kapcsolatban.

A vérnyomásmérés helye egyre inkább kikerül a rendelőkből, ugyanis megbízhatóbb diagnózis állítható fel, ha a páciensek megszokott környezetükben mérik rendszeresen a vérnyomásukat, mint a nagyobb stresszt jelentő orvosi rendelőben.
Ugyanakkor az a tapasztalat, hogy a "papíralapú vérnyomásnapló" sokszor otthon marad, a telefont meg többnyire maguknál tartják az emberek, ezáltal a mérési adatok nagyobb számban jutnak majd el az applikáció alkalmazásával az orvoshoz.

Magyarországon a felnőtt lakosság 44 százaléka, mintegy 3,5 millió ember hipertóniás. Mintegy 1,5 millióról mondható el, hogy minden rendben van, ismert és jól kezelt a vérnyomása. További egy-egymillió embernél vagy nem ismert az egyébként fennálló betegség, vagy ismert, de a kezelésekkel nem sikerült elérni a megcélzott vérnyomásértéket.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!