Mennyei otthoni fürdők

A környezet előkészítése

Ahhoz, hogy igazán kikapcsolódhass, először a szükséges feltételekről érdemes gondoskodnod. Biztosan van kedvenc zenéd, mely mindig megnyugtat, melyre szívesen lazítasz. Készítsd be a lejátszóba, de ne feledd beállítani a tökéletes hangerőt, hogy majd ne a kádból kelljen kiugrálnod.

Ezután vigyél be néhány gyertyát vagy mécsest a fürdőbe, és helyezd el őket úgy a kád körül, hogy ne égesd meg magad, de elegendő fényt biztosítsanak. Figyelj arra, hogy ne legyen semmilyen gyúlékony anyag a gyertyák közvetlen közelében. A kád elé teríts egy vastag, puha szőnyeget, de ha nincs kellőképpen puha kilépőd, kivételesen feláldozhatsz e célra egy nagy törölközőt is. Hidd el, a kellemes fürdő után nincs rosszabb, mint a hideg kőre kilépni.

Ugyanez vonatkozik a hőmérsékletre is. Ne hagyd nyitva az ajtókat, hogy ne hűljön le a levegő, de a nagyon meleg sem tesz jót, nehogy rosszul legyél.Gondoskodj innivalóról, de lehetőleg ne egy pohár pezsgőről. A nagy meleg és az alkohol együtt ugyanis nagyon egészségtelen. Tégy egy üveg hideg vizet a kád mellé, hogy felfrissíthesd a szervezeted, ha megszomjaznál. A vizeet ízlés szerint ízesítsd egy kis naranccsal vagy uborkaszeletekkel, mentával.

A fürdő

Ha mindent előkészítettél, már csak maga a fürdővíz van hátra. Az alábbi fürdőreceptek nagyon egyszerűek, lazító és frissítő hatásúak, a bőrt azonban nem szárítják. Úgy állítottuk össze őket, hogy ne csak energiád nyerd vissza a segítségükkel, hanem bőröd természetes rugalmasságát és bársonyosságát is.

Kleopátra-fürdő

Engedd tele a kádat vízzel, majd a végén önts hozzá egy liter tejet. A tej nyugtatja a bőrt, természetes ragyogást biztosít neki, sőt nyáron még a napégéses tüneteket is enyhítheti.

Tengervíz

Tegyél két-három evőkanál tengeri sót a vízbe, és alaposan keverd el. Egy luffaszivacs segítségével alaposan dörzsöld át a tested a vízben. Ezzel a tenger tisztító és frissítő hatását érheted el.

Zabos habok

Csomózz zablisztet egy muszlinkendőbe, és amíg a vizet engeded, helyezd be a kádba. A meleg víz kioldja a zabliszt anyagait, melyek különlegesen selymessé teszik a bőröd. Ha extra hatásra vágysz, dörzsöld át a bőröd finoman a zablisztes kendővel, így az elhalt hámsejtektől is megszabadulhatsz.

Olajos kényeztetés

Tegyél a fürdővízbe egy evőkanál olíva- vagy mandulaolajat, hogy megszüntesd a száraz bőrrel járó kellemetlen tüneteket.

Forrás: Ötvenenúl, szerző: M. Kovács Szilvia

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!