2020 – Anyaszemmel

2020. 01. 24.
Szerző: Szonda Györgyi

2020 lett, a következő évtized egy csomó kérdést vet fel bennem, és nem titkolom, hogy szilveszterkor sem voltam kicsattanóan vidám, ahogy a jövőre gondoltam.

Férjem folyton próbálkozik bennem fenntartani a pozitív hozzáállást az élethez, ezért megpróbálom nem a sötét szemüvegemen keresztül nézni a következő éveket. Nehezemre esik, de szeretném elkerülni, hogy az oktatás, a kultúra, az egészségügy és a politika jelenlegi áldatlan helyzete vagy a Földünket érintő globális környezeti-társadalmi jelenségek megjelenjenek az írásomban.

Maradnék ezért a családom szintjén, és az örömteli eseményekre fókuszálva tekintek az előttünk álló évre. Ha jól dolgoztak az angyalok karácsonykor, akkor idén, életünkben először megyünk együtt nyolcan repülővel egy európai fővárosba, hosszú hétvégére, amolyan csapatépítő jelleggel, de akár a turné kifejezés is illik majd ránk a reptéren, ahogy nyolc különböző színű, szigorúan kézipoggyász méretű bőrönddel állunk majd sorban. Óriási izgalommal tekintek erre a közös programra, melyről természetesen beszámolunk majd olvasóinknak is.

Idén a számmisztika világába is betekintést nyerünk, mert lesz két szülinaposunk, a kettesek és többszöröseik kombinációival, de mint hozzá nem értő csak arra tudok gondolni, hogy ez csupa jót jelent: 2020. 02. 22. à 44; 2020. 03. 05. à 22. Ahogy látom, még egy 20. szülinap is lesz egy napfényes 31-én...

Számításaink szerint ebben az évben lesz egy negyedik jogosítvánnyal rendelkező gyermekünk, egy harmadik, papíron is „érett” felnőttünk, és talán az első diploma is kiosztásra kerülhet. Lehetséges, hogy Bori és Ádám mellé beköltözik az albérletbe a harmadik egyetemista tesó is, és idéntől kimondható, hogy nem lesz többé KICSI fiam, hiszen Dávid is igazi kamaszsrác lesz már.

Ebben az évben is szeretném, ha nyugalomban telne az oktatási rendszer bármely lépcsőfokán járó gyermekeink tanéve, ha kórházaktól távol, egészségesen tölthetnénk ezt az évet, ha értelmes szórakozást és szórakoztatást nyújthatna a magyar kultúra bármely ága, akár nézőként, akár előadóként veszünk részt benne. Családi szinten boldogságot és szeretetet, társadalmi szinten pedig boldogulást és tiszteletet kívánok mindnyájunknak 2020-ra!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!