Tutibiztos tippek, hogy idén ragyogóbbak legyenek a tincseid

2020. 01. 15.
A száraz, töredezett hajból újra egészséges tincseket varázsolni nem rövid távú műfaj. Komoly elhatározás, és néhány egyszerű, de nagyon hatásos életmódváltást igényel szépségrutin terén. Mutatjuk, mi mindennel tehetsz sokat, egy egészségügyi hajvágáson kívül.

Keltsd új életre a hajad!

• Az egészséges haj érdekében sok vitaminra lesz szükségünk, ezért a helyes táplálkozás nagyon fontos! Szedhetünk speciális vitamint is, ami olyan természetes hatóanyagokat tartalmaz, mint a béta karotin, A-, E-, B2-, B3-, B6-, B5-vitaminok, folsav, cink, szelén, aminosavak, melyek hozzájárulnak a haj, a köröm, valamint a bőr egészséges szerkezetének megőrzéséhez.

• A túl sok kémiai anyag roncsolja a hajat, ezért részesítsük előnyben a gyógynövényes vagy bio hajápolószereket, mert ezek természetes eredetűek és mentesek az irritáló anyagoktól.

• Ha a hajvégek töredezettek, akkor vegyünk igénybe egy frissítő hajvágást, vagy rakjunk rá valamilyen természetes ápoló szérumot, pl.: ricinusolajat.

• Természetes anyagokból (fa, szőr) készült, lekerekített végű hajkefével fésülködjünk. Léteznek ionizáló hajkefék is, ezektől nem fog feltöltődni a hajunk az elektromosságtól.

• Télen mindig viseljünk sapkát, mert ilyenkor könnyen megfázhat a fejbőrünk.

• Éjjelre engedjük ki a hajunkat.

• Aludjunk selyempárnán, így kevesebb a valószínűsége, hogy reggel kócosan ébredünk.

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!