Az okosfogkefe választ adhat a fogas kérdésekre

2020. 01. 07.

A fogkefe Bluetooth-on keresztül csatlakozik a felhasználó okostelefonjához, a fogmosásra vonatkozó adatok pedig a kapcsolódó alkalmazásban tekinthetők meg. A művelet megkezdésekor automatikus időzítő indul el, majd az app lépésről lépésre mutatja a helyes technikát.

A beépített szenzorok segítségével az eszköz képes felismerni, ha valaki esetleg szó szerint túl nagy nyomást gyakorolna fogaira, vagy nem időzne el elég ideig egy adott részen.

A kapcsolódó információkat az érzékelők folyamatosan továbbítják az applikációnak, amely a Genius X AI algoritmus révén képes „megmondani”, hol kell alaposabban fogat mosni. Sőt, a tisztítás végén még osztályozza is a fogmosási technikát. Kérdés, ez mennyire nyeri majd el a felhasználók tetszését.

Nem ez egyébként a gyártó első okos, világhálóra csatlakoztatott modellje. A vállalat még 2014-ben dobta piacra Bluetooth-kompatibilis fogkeféjét, amely fogorvos segítségével volt programozható. A Genius-sorozat 2016-ban debütált, de mostanáig az okostelefon kameráját is használni kellett a fogmosás nyomon követéséhez. Ez egyrészt nem volt olyan egyszerűen kivitelezhető, másrészt egy idő után zavaróvá is válhatott.

A Philips Sonicare és a Kolibree már évek óta kínál a Genius X-hez hasonló termékeket. Utóbbi segítségével szó szerint játék a fogmosás. Az Onvi Prophix pedig felvételt készít a száj belsejéről.

Forrás: iotzona.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!