Tudod mi az a micellás víz?

2019. 12. 19.
A micellás arclemosót azért szeretik olyan sokan, mert egyetlen lépésben eltávolítja a szennyeződéseket és a sminket, és mivel tonizál, szükségtelen lemosni. Vagyis egyetlen flakonnyi micellás vízzel kiválthatod a sminklemosót, az arctejet, a tonikot, arctisztítókat, és az egyik legnagyobb előnye, hogy az érzékeny bőrt sem irritálja. Az érzékeny szemkörnyéken is bátran használhatod. Ha a vízálló a szemsminked, akkor sincs ok aggodalomra, mert dörzsölés nélkül, maradéktalanul lejön a festék. A legtöbb micellás víz illatmentes, így valóban olyan érzésed lesz, mintha tiszta vízzel mosnád meg az arcodat. A micellás vizet kontaktlencsét viselők is használhatják.

Mi az a micella?

A micella egy apró gömböcske, ami magához vonzza, illetve magába zárja a faggyút, sminket, szennyeződéseket. A micellás vizeket érzékeny bőrre is ajánlják, de nem sajnos nincs garancia az irritációmentességre- ezért válaszd a kifejezetten érzékeny bőrűeknek kifejlesztett micellás vizet. Ellentétben a legtöbb sminklemosóval, nem tartalmaz szappant, nem kell leöblíteni és tonikot sem kell utána használnod. Itass át vele egy vattakorongot, és kész: könnyedén eltávolíthatod vele a sminked és a bőrödre rakódott szennyeződéseket.

Szabadon lélegzik a bőröd

Azt is tudományosan bizonyították, hogy a bőr megfelelő tisztítást követően könnyebben lélegzik és több hatóanyagot képes felvenni a bőrápoló termékekből is. Viszont ha a bőr főként csak belülről jut oxigénhez, fakóvá és egészségtelenné válhat, mivel a sejtmegújulás folyamata is lassul.

Te is tudod, milyen frissítő és felszabadító érzés egy mély lélegzetet venni a szabadban. Amikor ki- és belélegzed a levegőt, közben nemcsak tüdődet járja át az oxigén, hanem észrevétlenül bőröd is feltöltődik. Több tanulmány igazolja, hogy az oxigénfelvétel leginkább a bőr külső hámrétegét érinti- azonban a mélyebb rétegek csupán véráramlás útján jutnak oxigénhez.

Ezáltal a megfelelő tisztítás elősegíti a bőr természetes regenerálódását és előkészíti a bőrt a további ápolásra. Sokan nagyon szeretik, a tisztítással járó „előtte-utána” érzést. Reggelente felébreszt, frissíti, élettel tölti meg az arcbőrt és az érzékeket, esténként pedig megadja a „nekem jár” élményét. Egy fárasztó nap után a bőrnek is jár a kikapcsolódás.

szerző: Ötvenentúl.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!