5 zöld gyerekkönyv karácsonyra

Azon túl, hogy tartós, szép meglepetés, fontos szerepe is van. Hisz számtalan cikk, interjú, szakember hangsúlyozza, mekkora jelentősége van annak, ha a gyerekek úgy nőnek fel, hogy esténként olvasnak, mesélnek nekik. Varázsoljuk el őket olyan történetekkel, melyek a környezetvédelemhez, természetvédelemhez kapcsolódnak! A Zöldbolt karácsonyi ajánlója minden életkorú gyermeknek, az egész kicsiktől a kamaszokig.

Mimó és Csipek - Kincskereső küldetés

Megújult arculattal jelent meg a Mimó és Csipek legújabb kalandjait bemutató mesekönyv. A két mesehős ezúttal kincskereső küldetésen vesz részt. A történet során Mimó és Csipek a gyerekekkel együtt fedezik fel a környzetvédelem fontosságát, a természetet fenyegető veszélyeket, az erdő világát és azt is, hogy mit tehetünk annak érdekében, hogy  szépséges bolygónk élővilága megmaradjon. 

A Mimó és Csipek sorozat többi könyve is izgalmas kalandokat rejt.

SzóKiMondó Ökomesék ― Nulla hulladék

A Nulla hulladék szókártyás mesekönyv a környezetvédelem egyik gyakorlatias, hétköznapok során is megvalósítható oldalát mutatja be. Bár a gyerekenek szól, ugyanakkor rajtuk keresztül a szülőket is célozza. A környezettudatos vásárlási és fogyasztási szokások alakíthatóak, és sokat számítanak a hulladékhegyekkel vívott csatákban. Meséljünk a gyerekeknek erről, hogy később tisztában legyenek vele: az alternatívákat lehet és érdemes keresni! 

Interaktív szókártyáival kisebb és nagyobb gyerekek is élvezettel játszanak - a szülőt pedig játékötletek segítik a könyv végén. 

Geo, a környezettudatos kiskamasz

Gerendás Olivér, azaz Geo környezettudatosan él. Tisztában van azzal, mit jelent a környezettudatos vásárlás, hogyan befolyásolják az embereket a fogyasztásra ösztönző reklámok, barátaival megfigyeli a természetet, szemetet szed, kertészkedik... S hogym indezt miért és hogyan? Kiderül a kiskamaszoknak írt könyvből! 

Öregapó madarai

Lázár Ervin meséjében a madarakat jól ismerő Öregapó mesél tollas barátairól. A magával ragadó történeteken keresztül a gyerekek is találkozhatnak a fecskéktől a baglyokon át a seregélyekig egy sor érdekes, élelmes, értékes madárkával. A történeteken keresztül sok fontos ismeretet szerezhetnek ezekről az élőlényekről.

Muzsikáló madárház - a Kaláka és Gryllus Vilmos dalai

A Kaláka együttes madarakról szóló dalai népesítik be a mesekönyv madáretetőjét. A téli etető tollas vendégei megjelennek a dalokban is, így a kicsik fülébe nemcsak a zene kúszik be, de sok érdekes tudnivaló is a kertekbe látogató madarakról és a téli etetés fortélyairól.

Forrás: Zöldbolt

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!