Karácsonyi főzőcske
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.
Gyakorlatilag kamasz korom óta imádok főzni, de eddig csak hobbijelleggel, legtöbbször szabadtűzön hétvégéken, vagy a szünidőben tettem ezt. Amikor bent, a konyhában főztem, akkor is a lecsón, a pörköltökön túl esetleg egy-egy rizottóig vagy rakott tésztáig merészkedtem el. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy kétszer olyan hosszú ideig készítettem bármit, mint egy nagyon lassan főző anyuka. A tempót az utóbbi időben az is befolyásolja, hogy az általában hűséges segítőmmel, Rékával főzök.
Mostanra már olyan kihívásoknak is nekiláttunk, mint a sütőtökös muffin, vagy a hortobágyi húsos palacsinta, és a közelmúltban elkészítettem életem első húslevesét is. Elárulom, sajnos csak másodszorra sikerült, mert az elsőt katasztrofálisan elszúrtam: mellényúltam, és a szegfűbors helyett szegfűszeget tettem a levesbe. Ehetetlen volt. Elképesztő kudarcként éltem meg, huszonnégy órán át depressziós állapotban voltam, majd rituálisan kiöntöttem a levet, a zöldségeket és a húst, Maia, a kutyánk kapta meg. Több szempontból is nehéz volt ezt feldolgoznom. Egyrészt elég jól főzök, és elképesztően bántotta a hiúságomat, hogy egy húslevest elrontottam, másrészt nálunk ez az étel eddig a feleségem privilégiuma volt. A nagymamájától tanulta és kétségtelenül kiválóan készíti a magyar konyha ezen egyszerű, de utánozhatatlan fogását. Ez a magazin olvasóinak nyilván nem nagy szám, mivel minden háziasszony rutinszerűen készít húslevest a hétvégeken, de a fentiek okán én kihívásnak tekintettem, hogy lepipáljam Györgyit ebben a dologban. No, nem kell komoly feszültségre gondolni, csak amolyan egészséges versengésre, ahogy ez köztünk – mint háziasszonyok között – lenni szokott...
A karácsonyi időszakban arra számítok, hogy komolyabb kihívások elé nézünk majd Rékával, de nem rettenünk meg a feladattól! Minden új étel elkészítése előtt alaposan átnézzük a recepteket az interneten, s vannak videoblogok, amiket közösen szoktunk nézni, de a tuti siker érdekében a decemberi időszakban bevonjuk a tizenkétéves Dávidot is a csapatba. Amúgy is ő előszeretettel fotózza a folyamatokat és a kész ételeket, majd elküldi a nagytesóknak, hogy aznap mi várja Őket otthon. Jövőre lehet, hogy indítunk egy főzős csatornát is...
Azt kívánom mindenkinek, hogy főzzenek sokat együtt a gyermekeikkel, mert kiváló szórakozás!
Boldog karácsonyt kívánok az egész családunk nevében!
A cikkben hivatkozott linkek:
Nyereményjátékok
Megfejtő
Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!
Kvíz
Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!
Tematikus kvíz
Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!
A nyitólapról ajánljuk
* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!
** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Friss cikkeink
- Az űrből vizsgálják a madarak vándorlását
- Magyar fejlesztésű lélegeztetőgépet adtak át
- Megtalálták a balzsamozás ókori kézikönyvét
- Online logopédiai tanácsadás indul
- Az alvás és a bioritmus szerepe
- Több Földhöz hasonló bolygó lehet a Tejútrendszerben
- Kacsacsőrű emlősöknek épül menedék Ausztráliában
- Káros lehet a rendszeres húsfogyasztás?
- A gyermekkori gerincproblémák kezelése
- A jégveszteség súlyosan érinti a sarkvidéki állatokat
- Mozgókép készülhet a régi családi fotókból
- Online app segít eldönteni, mikor szükséges a lázcsillapítás
Hírlevél feliratkozás
Aktuális magazinunk

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el