Karácsonyi főzőcske
Gyakorlatilag kamasz korom óta imádok főzni, de eddig csak hobbijelleggel, legtöbbször szabadtűzön hétvégéken, vagy a szünidőben tettem ezt. Amikor bent, a konyhában főztem, akkor is a lecsón, a pörköltökön túl esetleg egy-egy rizottóig vagy rakott tésztáig merészkedtem el. Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy kétszer olyan hosszú ideig készítettem bármit, mint egy nagyon lassan főző anyuka. A tempót az utóbbi időben az is befolyásolja, hogy az általában hűséges segítőmmel, Rékával főzök.
Mostanra már olyan kihívásoknak is nekiláttunk, mint a sütőtökös muffin, vagy a hortobágyi húsos palacsinta, és a közelmúltban elkészítettem életem első húslevesét is. Elárulom, sajnos csak másodszorra sikerült, mert az elsőt katasztrofálisan elszúrtam: mellényúltam, és a szegfűbors helyett szegfűszeget tettem a levesbe. Ehetetlen volt. Elképesztő kudarcként éltem meg, huszonnégy órán át depressziós állapotban voltam, majd rituálisan kiöntöttem a levet, a zöldségeket és a húst, Maia, a kutyánk kapta meg. Több szempontból is nehéz volt ezt feldolgoznom. Egyrészt elég jól főzök, és elképesztően bántotta a hiúságomat, hogy egy húslevest elrontottam, másrészt nálunk ez az étel eddig a feleségem privilégiuma volt. A nagymamájától tanulta és kétségtelenül kiválóan készíti a magyar konyha ezen egyszerű, de utánozhatatlan fogását. Ez a magazin olvasóinak nyilván nem nagy szám, mivel minden háziasszony rutinszerűen készít húslevest a hétvégeken, de a fentiek okán én kihívásnak tekintettem, hogy lepipáljam Györgyit ebben a dologban. No, nem kell komoly feszültségre gondolni, csak amolyan egészséges versengésre, ahogy ez köztünk – mint háziasszonyok között – lenni szokott...
A karácsonyi időszakban arra számítok, hogy komolyabb kihívások elé nézünk majd Rékával, de nem rettenünk meg a feladattól! Minden új étel elkészítése előtt alaposan átnézzük a recepteket az interneten, s vannak videoblogok, amiket közösen szoktunk nézni, de a tuti siker érdekében a decemberi időszakban bevonjuk a tizenkétéves Dávidot is a csapatba. Amúgy is ő előszeretettel fotózza a folyamatokat és a kész ételeket, majd elküldi a nagytesóknak, hogy aznap mi várja Őket otthon. Jövőre lehet, hogy indítunk egy főzős csatornát is...
Azt kívánom mindenkinek, hogy főzzenek sokat együtt a gyermekeikkel, mert kiváló szórakozás!
Boldog karácsonyt kívánok az egész családunk nevében!
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Az sem jó, ha túl sok van belőle és az sem, ha kevés
- Nyári hajproblémák és megelőzésük
- Köszméte, avagy a vitaminokban gazdag egres
- Tévhitek a napozásról és a naptejről
- Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés
- Törpemalacokat és kutyákat vizsgáltak az ELTE kutatói
- Miért rosszabbodnak a refluxos panaszok nyáron?
- Ezért igyunk fügefalevél-teát!
- Milyen betegségeket kaphatunk el az élővizekben vagy a strandon?
- Hűtsd le magad belülről
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!