Ingyenes lakossági szűrések a Semmelweis Egyetemen

A népegészségügyi célú kockázat- és állapotfelméréseket, életmód tanácsadásokat a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ szakemberei az egyetem önkéntes hallgatói segítségével végzik.

A program során a központ önkéntesei szív-érrendszeri, valamint diabétesz rizikóbecslést, fogászati szűrést, táplálkozással, testmozgással, dohányzással és alkoholfogyasztással kapcsolatos kockázatfelmérést és életmód tanácsadást végeznek. A szűréseket az aktuális állapotnak megfelelő vércukor-, és vérnyomásméréssel, illetve további vizsgálatokkal egészítik. A látogatók emellett anyajegyvizsgálatra és anyajegy önvizsgálat oktatásra is jelentkezhetnek a helyszínen.

A Semmelweis Egyetem orvos- és egészégtudományi hallgatói a rizikóbesorolásnak megfelelően személyre szabott tanácsadást biztosítanak, és az egészségi állapotnak megfelelően irányt mutatnak a további teendőket illetően.

A rendezvényen komplex testösszetétel-elemzéssel összekötött, személyre szabott életmód tanácsadás is lesz, melyhez szükség vagy kérés szerint rövid táplálkozással és mozgással kapcsolatos tanácsadást is biztosítanak a Semmelweis Egészségfejlesztési Központ munkatársai. Az elemzést egy speciális testösszetétel-elemző készülékkel végzik.

A decemberi Semmelweis Egészség Napon a hallgatói szervezetek közreműködésével egészségmegőrző, egészségfejlesztő társasjátékok, vetélkedők és ügyességi feladatok is várják a gyerekeket és felnőtteket.

Részletes program és jelentkezés a semmelweis.hu/250 oldalon, a Semmelweis Egészség Napok fülre kattintva.

Időpont: 2019. december 6. 14:00 – 22:00
Helyszínek: Elméleti Orvostudományi Központ, Nagyvárad téri Elméleti Tömb, Anatómiai, Szövet- és Fejlődéstani Intézet, Igazságügyi és Biztosítás-orvostani Intézet

A Semmelweis Egészség Napok korábbi három rendezvényéről az egyetem YouTube csatornáján nézhet meg videós beszámolókat.

Forrás : SOTE     Fotó: Kovács Attila - Semmelweis Egyetem

 

 

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!