10 film férfiaknak férfiakról férfinap alkalmából

2019. 11. 19.
Szerző: Ribb Péter

„Rambo” (1982)

Sylvester Stallone mindig is a leghíresebb férfihősök közé tartozott, kívül kőkemény izompacsirta, de belül egy érzékeny és sérülékeny ember. A filmben egyszemélyes hadseregként küldi az ellenségeit az örök vadászmezőkre.

"Terminátor" (Terminator 1984)

Arnold Schwarzenegger hatszor játszotta az acélembert. Habár kompromisszummentes férfi-mozinak talán csak az első rész sikerült, a folytatások valamivel családbarátabbak, de Arnie még azokban is kőkemény.

„Szupercella” (Escape Plan, 2013)

Miután Schwarzenegger és Stallone remekül tudtak együtt dolgozni a Feláldozhatókban, így a két izomkolosszus megérdemelt még egy közös filmet. A Szupercella kemény bunyókban gazdag mozira sikeredett, száz százalék férfimóka.

„A vad banda” (The Wild Bunch, 1969)

Por, izzadság és whiskey. A western valahogy mindig a férfiak kedvence volt, talán az igénytelenség, amely a cowboyok életstílusából adódik, de az is lehet, hogy a végtelen szabadság adja azt, amiért a filmtörténelem majdnem 2 évtizeden keresztül ontotta ezeket a filmeket. Ez a film az egyik legkeményebb ezek között, Sam Peckinpah klasszikusából.

Mi kell a nőnek? (What Women Want, 2000)

A nagyon macsó Mel Gibson ebben a filmben megkapja minden férfi álmát, tud a nők gondolataiban olvasni. A szuperképesség rengeteg humoros szituációt szül, míg hősünk ráébred olyan ajándékot kapott az élettől, amely csak a javára válhat.

Halálos iramban (The Fast and The Furios, 2001)

Főszerepben az autók és Vin Diesel. Nomen est omen. A kemény beszólogatós, gumiégetős mozi több mint 7 további részt hívott életre, a Halálos iramban 9. pedig jövőre érkezik a mozikba.

A bombák földjén (The Hurt Locker, 2008)

Egy kiadós háborús dráma az Irakban szolgáló amerikai katonákról. Ez a film az elsők között mutatta meg, hogy mekkora fizikai és pszichés nyomás alatt állnak a háborús macsók. A film egyik érdekessége, hogy Kathryn Bigelow rendezte, az első nő, aki megkapta a legjobb rendezőnek járó Oscar díjat.

Másnaposok (Hangover, 2008)

Egy baráti társaság Las Vegasban tartja a legénybúcsút, ami túl jól sikerül. A hotelszoba reggelre lebontva, a vőlegényt pedig sehol sem találják. Innentől kezdve jönnek az abszurdabbnál abszurdabb jelenetek. A filmet kizárólag férfitársaságoknak ajánlom, amikor egész nyugodtan előjöhet a neandervölgyi énük.

Minden héten háború (Any Given Sunday, 1999)

Al Pacino kőkemény edzőt játszik, akinek egy jobb napokat látott amerikai futballcsapatot kell vezetnie. Az edző tesztoszteron itala azok a dühös és erőteljes motivációs beszédek lesznek, amelyek végül szárnyakat adnak a csapatnak.

Túl a barátságon (Brokeback Mountain, 2005)

A férfiaknak is vannak érzéseik, és néha éppen egymás iránt. A megérintő dráma két homoszexuális cowboy viszonyát mutatja be úgy, hogy szem nem marad szárazon.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!