Emlőszűrő vizsgálatot népszerűsítő film készült

A Richter Anna Díj október 3-án megrendezett rendhagyó sajtóeseményén mutatták be az első év nyertes projektjeinek kisfilmjét, köztük Dr. Dank Magdolna és csapata mammográfiás szűrővizsgálatokat népszerűsítő pályázatát is.

A nyertes csapat tagjai Dr. Dank Magdolna, egyetemi tanár, az Onkológiai Központ igazgatója, Dr. Kulka Janina, a II. Sz. Patológiai Intézet egyetemi tanára, Dr. Tóth Mónika, az Orvosi Képalkotó Klinika szakorvosa, Désfalvi Judit, az Onkológiai Központ pszichológusa, valamint Dr. Tamás Judit, az I. Sz. Sebészeti Klinika szakorvosa. A Semmelweis Egyetem emlőrákkal foglalkozó orvosnői azt hangsúlyozzák a kisfilmben, hogy tegyünk mindannyian az egészségünkért egy lépést, a mellrákszűrést pedig ne a betegség esetleges jelenléte miatt érezzük fontosnak. A film célja a félelmek csökkentése, a daganatok természetének bemutatása hiteles, szakmai elvek mentén, hiszen ez a társadalom jóllétét, a betegség előfordulásának csökkenését eredményezheti – vélték az alkotók. A szűréseken való részvétel fontosságát kívánták fókuszba helyezni az emlőrák prevencióval kapcsolatban, hiszen a korai felismerés jelentősen javítja a gyógyulás esélyeit. A kisfilm hitelesen tájékoztat a betegségről, annak lefolyásáról, kezelési módjairól.

A Semmelweis Egyetem öt nőből álló csapata az emlőrák szűrővizsgálatának népszerűsítéséről szóló pályázatával ez év márciusában nyerte el a Richter Anna Díjat, mely célja, hogy felhívja a figyelmet az egészségtudatosság, a társadalmi jóllét fontosságára, inspirálja az egészségügy, oktatás, kutatás, gyógyszerészet területein dolgozó szakembereket. A zsűri döntése alapján a legjobb 12 pályázat közül 5 csapat kapott 4-4 millió forintot projektje megvalósítására, melyet egy sajtótájékoztató keretében mutattak be először. 

A nyertes videót itt tudjátok megnézni!

A rendezvényen egyúttal bejelentették, hogy 2019. november 24-ig ismét lehet pályázni a díjra orvos, egészségügyi szakdolgozó, gyógyszerész és pedagógus kategóriákban.

Szöveg:Bódi Bernadett
Fotó: Kucsinka Gabriella

Forrás: semmelweis.hu

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!