Egy Csepp Világnap

Az Egy Csepp Világnapon népszerű televíziós sorozatok színészei és sztár-műsorvezetők – köztük Erős Antónia, Szellő István, Tokár Tamás – interaktív Egészség Talkshow-nak lesznek részesei, melyekben nem csak egészségmegőrzésükről árulnak el kulisszatitkokat, de mesélnek kedvenc ételeikről és hobbijukról is. A beszélgetés után megméretik vércukorszintjüket, de vállalkozhatnak számos egyéb ingyenes szűrésre, diabetológiai és dietetikai tanácsadásra is, ahogy bárki az Egy Csepp Világnapon egész nap.

Vidám programokról is gondoskodnak a szervezők, a családokat többek között a Kicsi Gesztenye Klub előadása, a Kolompos és Kovácsovics Fruzsina szórakoztatja. A gyerekek számára népszerű játékokkal is készülnek az Egy Csepp Világnap szervezői. Idén is lesz MOL-ugrálóvár, valamint KiDS Birodalom speciális ugróiskolával és puzzle kirakással. A legügyesebb játékosok ajándékot kapnak a játékmesterektől. A kicsiket interaktív játékudvar is várja izgalmas foglalkozásokkal, a nagyobbak a sport- és kreatív játékokban vezethetik le energiáikat, míg kreativitásukat a kézműves foglalkozásokban fejleszthetik.

A családi egészségnapon egész nap nyitva lesz a Teddy Maci Kórház, ahol a gyerekek plüss macikat „gyógyíthatnak” orvostanhallgatók segítségével. Az „orvosi rendelés” alatt játékos keretek között ismerhetik meg a kis „macidoktorok” a gyógyító tevékenységet, de az egészségre nevelés, a prevenció és a veszélyes élethelyzetek elkerülésére is középpontba kerül.


Erős Antónia vezetésével 15 órakor kezdődik a már hagyományos Diabétesz Séta, melyhez bárki csatlakozhat. Ezzel a programmal az Egy Csepp Figyelem Alapítvány arra hívja fel a figyelmet, hogy napi 30 perc mozgással sokat tehetünk a 2-es típusú diabétesz megelőzéséért, és hogy a sport a cukorbetegek számára az életminőség jelentős javulását, a jobb vércukorértékeket jelentheti.


Délután közismert énekesekkel folytatódik a színpadi program, fellép többek között Kocsis Tibor, Gáspár Laci, és a tombolán értékes nyeremények találnak gazdára.

Izgalmas programnak ígérkezik a gyerekek számára a közös desszertdíszítés vezető cukrászmesterekkel a “Zsolnay Kávéház színpadnál”. A nagyobbak pedig arról tanulhatnak itt, hogyan és mivel helyettesíthető a cukor sütikészítéskor. A Magyarország Cukormentes Tortája verseny győztesét, a Kicsi Gesztenyét is megkóstolhatják az érdeklődők a készlet erejéig a rendezvény főtámogatója, a 77 Elektronika jóvoltából, de vonzó program minden évben az egészséges ételek, italok kóstolója és árusítása is.

További információk: www.egycseppfigyelem.hu

Forrás: Marie Claire

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!