Múzeumok Őszi Fesztiválja

2019. 10. 18.
Az idei rendezvénysorozat a 2019-ben kialakított koncepcióval és jelmondattal –„A világ csodái – Felfedezések kora”– kíván megemlékezni több világot érintő áttörés évfordulójáról. Többek között a Magellán vezette Föld körüli expedícióról, mely kereken 500 éve, 1519 szeptemberében indult útjára, és tagjai végül elsőként hajózták körbe a világot. Azután, mintegy 250 évvel később az ipari forradalom okozott átfogó társadalmi, gazdasági és technológiai változásokat. A felfedezések kora azonban még ma is tart, a hazai múzeumok a fesztivál idejére egyéni, ötletes és változatos programjaikkal csábítják felfedezésre és a csodák megélésére a kicsiket és nagyokat.

A fesztivál célja bemutatni a múzeumok sokoldalúságát, hogy miként tudnak egyszerre hiteles tudásátadási központként és szórakoztató kulturális programot nyújtó intézményként működni, hozzájárulni az élményközpontú oktatáshoz, és speciális programok nyújtásávalaz eltérő generációk közötti párbeszédet generálni.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja szorgalmazói a tavaszi Múzeumok Majálisa és a nyári Múzeumok Éjszakája mellett az őszi időszakra is szerettek volna tartalmas múzeumi élményt kínálni a nagyközönségnek. A Múzeumok Őszi Fesztiválja külön figyelmet fordít az iskolai őszi szünet hasznos időtöltésére,a pedagógusok megszólítására és a családok színvonalas szórakoztatására is.

A Fesztivál ezévi koncepcióját és programtematikáit kidolgozó Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ az NKA támogatásnak köszönhetően immár 13. alkalommal koordinálja a több héten át zajló országos rendezvénysorozatot. A Múzeumok Őszi Fesztiválja országos nagyrendezvényhez programszervezőként közel 150 kapcsolódó muzeális intézmény csatlakozott, akik 57 településen 567 féleprogramot kínálnak,így a tavalyi évhez hasonlóan közel 170.000 látogatóra számítanak országosan a fesztivál  50 napja alatt.

A közönség-és szakmai programok idén tíz tematika köré csoportosulnak. A témakörök közül hét a nagyközönségnek, egy-egy a pedagógusoknak és óvodapedagógusoknak szól, egy pedig a szakmai programokat foglalja magában. A fesztivál kiemelt célcsoportjai közé tartoznak a tizenévesek, a pedagógusok, a diákok, és legfőképpen a családok, akiknek a tematikák közül több is kínál izgalmas programokat.

Itt találjátok a részletes programokat!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!