Legyetek kint!

Fűvészkert

Budapest belvárosának egyik eldugott csodája az Illés utcai Fűvészkert. A Füvészkert története az 1700-as évekig nyúlik vissza, fénykorában több mint 12.000 fajt tartottak itt és olyan klasszikusokban is feltűnik helyszínként, mint Molnár Ferenc világhírű regénye, a Pál utcai fiúk. 2017 tavasza óta FűFa Tankert néven működik itt egy kis élményalapú tanoda is, ahol a gyerekek virágültetés közben zsebelhetnek be hasznos tudást a városi zöldfelületekről. Nem kell hegyet mászni, vidékre utazni ahhoz, hogy a természetben legyünk! Bónuszként az Urban Jungle Budapest sétájára is elmehetünk, ha többet szeretnénk tudni az itt megbújó növényvilágról.

Budakeszi Vadaspark - Az erdő kapuja

Zöld kalandok Budapest belvárosától mindössze 20 percre. Több, mint 50 állatfaj, állatsimogató, kalandpark és játszóterek, változatos programok minden nap. Az éjjeli baglyok szerencséjére a Budakeszi Vadasparkban péntekenként éjjeli túrákat is szerveznek, ahol szakvezetéssel ismerhetjük meg az éjjel aktív állatok mindennapjait.

Zöldgömb fesztivál

A Zöldgömb fesztivál ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, ahol könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket kaphatunk – hiteles szakértők segítségével –, olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatunk Földünk megőrzéséhez. Az október 27-én rendezett ingyenes fesztivál keretein belül megtudhatjuk, hogyan tudjuk jobban óvni a Földet, és hogyan lehetünk környezetettudatosabbak. Kicsiket - nagyokat egyaránt várnak az Akváriumban megtartott eseményre.

Margitsziget

Ha csak egy sétára vágyunk, a Margitsziget a legjobb megoldás. Zegzugos utak, Dunapart, Bringóhintó, vattacukor, és még egy állatsimogató is vár bennünket!

 

+1 ötlet az őszi szünetre

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!