Korai Fejlesztő Központot adtak át Budán

Minden gyerek különleges emberi lény, aki a saját egyéni módján növekszik és fejlődik. Néhány gyerek később éri el a fejlődés mérföldköveit, mint társai. A Budapesti Korai Fejlesztő Központ az ő megsegítésükre jött létre.

A fenti mondatokat találjuk a Fejlesztő Központ honlapján, így azonnal képet kaphatunk a  fő tevékenységükről.

1991-ben született meg az intézmény megalapításának gondolata, akkor azonban még csak egy alapítványt hívtak életre, azzal a céllal, hogy a sérült, vagy eltérő fejlődésű gyermekeket nevelő szülők, még az iskolába kerülés előtt kapjanak szakszerű segítséget gyermekük fejlődési esélyeinek javítására.

A Központ 92' óta fogadja a családokat vizsgálatra és terápiára, 2003 óta pedig pályázati segítséggel tudják vállalni az autizmussal élő, valamint a súlyosan sérült gyermekek nappali ellátását. 

A Budapesti Korai Fejlesztő Központ fő tevékenysége a kora gyermekkori intervenció, mely 0-6 éves korú, megkésett, eltérő fejlődésű, vagy fejlődési zavar szempontjából veszélyeztetett kisgyermeknek és családjának nyújt

  • komplex diagnosztikai vizsgálatot,
  • egyénre szabott, tervszerűen felépített fejlesztő és terápiás programot,
  • egyéb szociális segítséget és tanácsadást.

Forrás: mti.hu, koraifejleszto.hu

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!