Csecsemőgondozási tippek kezdő szülőknek

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Leendő és újdonsült szülőknek nyújtanak segítséget a csecsemő ellátásához a szakemberek a Semmelweis Egészség Napok második eseményén, október 4.-én. A kisbaba érkezésével kapcsolatos kezdeti félelmeket le lehet győzni, ha a leendő szülők időben felkészülnek az újszülött körüli teendőkre.
▾ Görgessen tovább, cikkünk az ajánló után folytatódik! ▾

A résztvevők a valódi újszülöttekre emlékeztető, úgynevezett demonstrációs babákon sajátíthatják el, hogyan kell helyesen megfogni és felemelni egy újszülöttet, gyakorolhatják a pelenkázás, a fürdetés, a hajmosás, a bőrápolás, az öltöztetés, a súly-hossz- és a lázmérés lépéseit, megtanulhatják a köldökcsonk-és a szemápolás alapjait. Az egyórás workshop során a szakemberek a felmerülő kérdésekre is válaszolnak.

A gyakorlati foglalkozáson túl a Tényleg jól mértem lázat? című előadáson bemutatják a patikákban kapható valamennyi lázmérőtípust, amelyek pontos eredményt adnak, de csúnya hibákat lehet elkövetni, ha figyelmetlenül használják őket. Az előadás végén a szakemberek megválaszolják a résztvevők kérdéseit.

A gyermekbalesetek megelőzése című prevenciós előadáson a közönség a hatékony és szükségszerű stratégiákat, eszközöket, módszereket ismerhetik meg, amelyekkel csökkenthető a balesetek száma, súlyossága és mérsékelhetőek a következmények.

A Gyermeket szeretnék című előadáson és tanácsadáson azoknak a pároknak segítenek, akik még családalapítás előtt állnak, és szeretnék megtudni, mire kell figyelni a tervezés időszakában. A foglalkozáson szemléltető eszközök segítségével azt is bemutatják, mi történik a várandósság és szülés során.

Szél Dávid, az Egészségtudományi Kar Alkalmazott Pszichológia Tanszékének tanársegédje, az Apapara című könyv és blog szerzője az apaság XXI. századi kérdéseivel foglalkozik Az apák helye a családi rendszerben című interaktív előadásában, amelyre elsősorban ugyancsak a (leendő) édesanyákat és édesapákat várják.

Az Egészségtudomány a mindennapokban elnevezésű tematikus napon október 4-én mintegy 50 program várja a vendégeket valamennyi korosztályból. 

A Semmelweis Egyetem egészségügyi edukációs videósorozatot indított a programsorozathoz is kapcsolódó témakörökben, hogy megbízható forrásból nyújtsanak információt és segítséget az egészségügyhöz, családgondozáshoz kapcsolódó mindennapi kérdésekben. A videókat az októberi Semmelweis Egészség Napon is vetíteni fogják.

Forrás : Semmelweis.hu

Olvasna még a témában?

Szimpatika akció

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!