Tavaszi agytakarítás

2019. 03. 29.
Szerző: Sallai Ervin

 

Kiskezi-csokoládé, örülök, hogy igénybe vette cégünk, a Hiphop Tiptop 3000 Bt. szolgáltatását. Vállalatunk mottója: gyorsan, tisztán, olcsón. Ebből ön a gyorsat és az olcsót választotta. Ennek megfelelően jártunk el a ház rendbetételénél.

A lépcsőházzal kezdtük. A falat annyira összefirkálták zsírkrétával, hogy egyszerűbb volt homogén pirosra satírozni az egészet, mint eltüntetni a firkákat. Kicsit bordélyházas lett érzetre, de be kell csavarni egy 200-as izzót, oszt oda a buja félhomály.

Amíg Anita kolléganőm az ablakokat pucolta, kitisztítottuk a barna sötétítő függönyöket. A gépi kezelés után kiderült, hogy eredetileg fehér csipke volt mind. Kis fennakadás történt, amikor a prakkerrel porolni kezdtük a szőnyegeket az udvaron. A felszálló szürkés portölcsérre ráhívták a szomszédok a tűzoltókat. Ki kellett fizetni a kivonulást okosba. Majd tűz- és balestvédelmi oktatás címszóval tetszik olvasni a végszámlán, tisztelettel.

Lényeg, hogy a felső szinttel gyorsan megvoltunk, ahogy ígértük a szórólapon. Egyedül a kegyed tinédzser kisfiát nem tudtuk a számítógéptől elmozdítani, ezért őt körbetakarítottuk. A parkettre majd lesznek szívesek vigyázni csúszásilag, kérem szépen, mert azt úgy kivikszoltuk, hogy bejelentkezett edzésre a gyorskorcsolyaváltó.

A vizesblokkal seperc alatt meglettünk, pedig még dugulást is kellett hárítani elfele. Beküldtük a csőgörényt a toalettbe, nem találja ki, mit szedett ki. Egy félévi bizonyítványt. A kedves lányuk matekból és bioszból úgy fest, bukásra áll. Kár volt lehúzni a vécén, mert félévkor ez nem is bizonyítvány, hanem csak értesítő. Na de a zuhanyzófülkében meg annyi volt a vízkő, hogy külön sittes konténert kellett rendelnünk az elszállításhoz. Ezt a számlán logisztikai tanácsadás címszóval tetszik megtalálni a kedves nagyságának.

Végeztünk a nagymosással is. A zoknik szortírozásához monotonitástűrő kollégákat hoztunk egyenesen Kínából. Yin Thang Hua és Liu Shan Chen szabadságot vett ki az iPhone gyárban külön az önök zoknijai miatt, és sikerült is gombócba hajtogatni az összeillő darabokat. Maradt így is 137 fél pár zokni, ami láttán felébredt a gyanú bennünk, hogy amíg önök napközben dolgoznak, egy féllábú idegen él az otthonukban.

Tetszett mondani, hogy majd nem lesz egyszerű az egész gyerekszobát elfoglaló rengeteg plüssállat kitisztítása, úgyhogy kimostuk őket 95 fokon. Most már elférnek egy polcon. Szivárványszínű tarkabarkaságuk sem bántja többé a szemet, mert hypót is használtunk gazdagon, így most az összes játék megnyugtató bézses barnás zöld.

Átválogattuk a gardróbban a ruhákat. Kegyed férje ránézésre 130 kiló, ezért indokolatlannak tűnt egy egész polc slankított 34-es farmernadrág tárolása. Hasonló megfontolásból kiselejteztük a már a 90-es években is kínosnak számító magas talpú Buffalo cipőit is. Azt az időt, amíg felvettük a cipőket sírva röhögős fényképek készítéséhez, természetesen nem számláztam ki.

A legnehezebb dolgunk a nappalival volt. A tévé képernyőjébe úgy beleégett Berényi Miki arca a Barátok köztből, hogy csak hideg zsíroldóval sikerült levakarni. Sajnos vitte magával hogy, hogy nem a színeket is, úgyhogy mostantól csak fekete-fehérben lehet élvezni az adást. Ha mondjuk bokszot tetszik nézni, csak hívjon fel, elmondom grátisz, melyik a piros, melyik a kék sarok.

Végezetül örömmel jelentem, hogy kihordtuk a lomokat a pincéből. Amikor az utolsó használatlan teleshopos hasizomerősítőt is eltávolítottuk, kiderült, hogy van még egy szobájuk. Ebben a szobában ráleltünk a ház előző tulajdonosának nagyapjára, Koralewsky Bélára, aki még 1956-ban bújt el a pincében, és azóta kizárólag rumos meggybefőttekkel táplálkozott. Az orvosok szerint fokozatos kijózanítása akár egy évtizedig is eltarthat. Akkor majd jövünk megint takarítani.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!