Eggyel több lépés minden nap

Szerző: Szonda Györgyi

 

A szűrésekkel kezdődött a fogadkozás részemről is, de még az év végén, hiszen amióta elhagytuk a fővárost, könnyű volt kifogásokat találni, és halogatni az ellenőrző vizsgálatokat, „hiszen nincs panasz, ráér még!” felkiáltással...

A mikor rádöbbentem, hogy évek teltek el, mióta nem látogattam meg a nőgyógyászomat, magamba szálltam és azonnal kértem időpontot. Hiszen beszélhetek én az önvizsgálat és a szűrések fontosságáról nőtársaimnak, ha közben nem tartom be az ajánlott másfél évenkénti vizsgálatot, hitelét veszti a mondandóm. Arról nem is beszélve, hogy az ismeretségi körömben több hölgytársam is tragikus áldozata lett annak, hogy évtizedekig elhanyagolta a szűréseket.

El kell fogadjam, hogy negyven fölött sokkal jobban kell figyelnünk a testünkre, megérdemli, hogy foglalkozzunk vele, hiszen szerencsére egészséges, jól működik, kiszolgál minket és jó lenne megőrizni ebben a formájában. Ehhez fontos a megfelelő táplálkozás és mozgás, a jó levegő, a lelki jóllét és a minőségi énidő.

Családom étkeztetése szerintem rendben van, szerencsénkre nincs szükség speciális diétákra, a gyermekeim ugyan nem biozöldségeken és cukormentesen nőnek fel, farsang révén fánkot is sütök nekik, de igyekszem a mértékre és a kiegyensúlyozott, változatos étkezésre szoktatni őket. A mozgásra sokkal több időt kell fordítsak idén, a sok autózást nem kompenzálja a heti három otthoni torna, ezen változtatni szeretnék! A jó levegő itt adott, és a napi kutyasétáltatás a mozgásba is beszámít jócskán, úgyhogy messzebb kell merészkednem Maiával, esetleg futócipőben...

Ebben a hónapban 44 éves leszek, szóval nem ciki, hogy azt veszem észre, kevésbé jól látok sötétben vezetni, ezért a következő időpontot a szemészhez kérem, és elkezdhetem próbálgatni a szemüvegkereteket. Ehhez ugyan közvetve, de kapcsolódik még egy titkos tervem, miszerint új frizurát vágatok magamnak az évtizedek óta hosszú, általában összefogva viselt copfom helyett.

A házzal kapcsolatos terveimből már sok megvalósult, egy módszeres válogatás, rendszerezés indult el az év végén, szeretném megtalálni – így három és fél év után – mindennek a pontos helyét, szeretnék megszabadulni a felesleges holmiktól, azoktól a bútoroktól és tárgyaktól, amelyek nem okoznak örömöt. Végre kitaláltam a lakókonyhánk élhető és otthonos elrendezését, így a költözés óta negyedszer tetettem át drága férjemmel az étkezőasztal feletti lámpát, aminek most kivételesen tényleg örült, mert használhatta az új gyalugépét egy régi gerenda felújításához. Alakul a rend a kamasz- és gyerekszobákban is, ahol a cél egy kényelmes, trendi, de könnyen rendbentartható, átlátható, praktikus és otthonos tér.

Vannak terveink a kertet illetően is, úgyhogy apának és a fiúknak lesz dolga tavasztól. Nem lesz gond a mozgással vagy a jó levegővel, és ha következetesen betartom, amit elképzeltem, akkor nekem sem fog gondot okozni egy kerítésépítés, térkövezés vagy gerendacipelés. Hiszen pár kilóval könnyebben, néhány hónap edzés után erősebb karokkal, rövidebb hajjal én sem fogok annyira izzadni a nyári hőségben, legfeljebb a szemüvegem alatt...

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!