Új év, új test

2019. 01. 24.
Szerző: Sallai Ervin


Újévi fogadalom, mi? Nagyon helyes. Vásárolj éves bérletet, aztán ha két nap múlva feladod, legalább én jól járok. Tessék, ledobom a földre, vedd fel. Taraaam! Már el is kezdted a tornát – volt egy guggolás. Menni fog ez, csak ne kapkodjunk. Kapsz egy alsó szekrényt, hogy hozzászokj a hajolgatáshoz. Csak előbb a felelősségvállalási nyilatkozatot töltsd ki és írd alá. Még a végén magadra ejtesz egy félkilós súlyzót, aztán lyukat üt a mellkasodba.

Az első hónapokban úgy helyezkedj, hogy háttal állj a tükörnek, különben elmegy a kedved az egésztől! A mérleget szerintem mellőzzük egyelőre, majd ha fogysz egy kicsit, átmegyünk az állatorvoshoz. Náluk van egy strapabíró mázsáló a bernáthegyik miatt.

Látom, felkészültél alaposan, hogy kipattintsd magad. Van nálad fejhallgató, szelfibot, strasszos, “ami nem öl meg, keményebbé tesz” feliratos törölköző. Bemelegítésnek vidd be ügyesen ezeket az öltözőszekrényedbe. A wifi jelszót felírtuk a plafonra. Úgy olvashatod el, ha legalább egyszer felhúzod magad, de ahhoz előbb találnunk kell neked egy hátizmot valahol. Légyszi, amíg így nézel ki, ne rakj ki képet magadról a Facebookra, mert elriasztod a többi sportolni vágyót. Gyere, vendégem vagy egy fehérje turmixra. Ha elbírod a poharat.

Leizzadtál már a cipőkötéstől? Legalább nem kell szaunáznod. Nem lesz egy fáklyásmenet, amíg embert faragunk belőled, az már biztos. Szoktál futni? Kéthavonta? Az nem szokás, hanem véletlen. Mikor futsz? Ha elmegy előtted a busz? Gondoltam. Nyugi, más is izzad itt. Ott van például az a tócsa a padlón. A tulajról csöpögött le az előbb, a NAV ellenőrzés alatt.

Látod azokat a súlyokat ott? Eszedbe ne jusson hozzájuk nyúlni. Manapság hónapokig várhatsz egy sebészre, aki megműti a sérvedet. Első héten csak nézed a többieket, ahogy edzenek, aztán ha hozzászokott a szemed, mi is belevágunk. Addig is otthon átrendezed szépen a lakást. Mindent maximum mellmagasságig pakolsz, mert az izomláztól jövő héten a karodat nem bírod felemelni.

Ez itt egy kardiógép. Olyan, mint az egész irodai életed: lefelé kell taposni, csak itt nem kell felfelé nyalni közben. Hajrá, hajrá! Nyárra formába jössz. Végül is a gömb is egy forma. Meglesz az a bícsbadi, csak ne nappal menj a partra. Spinninget próbáltad már? Jobb, mint a sima biciklizés, mert nem kell tolni az emelkedőn, meg felcipelni a lépcsőn.

Enni mit eszel napközben? Salátát meg csirkemellet, mi? Amikor látják a munkahelyeden. Otthon azért lecsúszik este a tévé előtt egy doboz fagyi a pörkölt, nokedli, ubisali szentháromság után. Meg persze egy tábla csoki, ha stresszes a nap. De mikor nem az?

Jól van, itt egy kis szteroid. A táplálékkiegészítő csak a szegények doppingja. Ezt beveszed, mindjárt egy mérettel nagyobb a bicepsz. Dobálgasd befelé ügyesen a tablettákat, mintha nem lenne holnap. Maximum patád nő, mert eredetileg lovaknak gyártották. Jó, hát nincs ingyen, de aki majmot vesz, annak legyen pénze banánra is, nem?!

De jól nézel ki! Végre hat az edzés – tökre kiszélesedett a felsőtested. Vagy csak lenyírták a hajad? Mindegy, az optikai tuning is számít. Bocs, csak meg akartam veregetni a vállad, gyere, segítek felállni. Lényeg, hogy jár a dicséret: már nem te vagy a legványadtabb. Jött egy új fogadalmas. Csak segítséggel bírta becipelni az öltözőbe a szekrénykulcsot.

 

 

 

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!