Miről álmodik a lány?

2018. 09. 21.
|
Címkék: Társaslány 

Szaki azzal állított be, hogy született egy tízéves fia. És ez milyen jó, mert a nagy, mióta megnősült, alig tolja haza a képét. Néztünk rá, és megértően bólogattunk. Kicsit hullámzó volt a kép, a Szaki feje is mintha néha eltorzult volna, széltében, hosszában megnyúlt, olykor ködös homály fedte. Motyogott még valamit a Matyijáról is igen nagy elismeréssel, de olyan édesen lebegős volt köröttünk a világ, hogy ez egyáltalán nem érdekelt senkit.

Ekkor a Pisti, aki eddig széles mosollyal és lehunyt szemmel ejtőzött a füles fotelban, felpattant, és kígyózó mozdulatokkal táncolni kezdett. A csípője széles karikákat írt a levegőbe, karjai a feje fölött kalimpáltak, és dúdolt is valamit, valami keleti dallamot, amitől még jobban elandalodtunk. – Az új férfi-Pisti szereti a keleti táncot – búgta sejtelmesen – a régi Pisti csak röhögött rajta. Ez volt a baj, hogy mindenen csúfolódott, a rúzsomon, a tűsarkúmon, a kék harisnyámon, a vérvörösen csillámló és himbálózó fülbevalómon, hát hogy lehettem volna így igazi nő mellette – zokogott fel továbbra is kalimpálva – elvesztettem a lényegem, az identitásom, férfipólókban és kertészgatyákban jártam, és már azt se tudtam, ki vagyok.

Mindezt a vallomást a keleti dallamra énekelte el szívbemarkolón sírdogálva.

– Pisti! Te elhagytad a Pistit egy másik Pistiért? – kérdeztem, de csak suttogni mertem, mert már a feltevés is maga volt a tragédia, nemhogy a választ hallani akartam volna, de ő tekergett tovább sírva-dudorászva, és azt hajtogatta, hogy ez az új férfi-Pisti újraélesztette benne a nőt, felizzította a szenvedélyt, csak hát néha még azért összeszorul neki a belseje, ha a régi Pisti eszébe jut.

Spirike meg csak ingatta a fejét rosszallóan, miközben a hetedik grillezett csirkeszárnyat tolta a szájába, néztem is, megőrült ez, hát megrögzött vegetáriánus, elfelejtette? Már nyúltam volna felé, hogy elmarjam a kezéből a húst, de akkor jobban megnéztem, és rá se ismertem hirtelen, ki ez a kikerekedett asszonyság, mi ez a lángvörös haj, lángvörös rúzs, mi lett a mi régi Spirinkkel, hova lett? Próbáltam felkelni, hogy közelebb lépjek hozzá, de mozdulni se tudtam a sok laptoptól meg tablettól, amik köröttem, rajtam, mellettem hevertek.

Erre, mintha csak meghallotta volna a gondolataimat, rám emelte a tekintetét, zöld (régen kék) szeméből lángcsóva lövellt ki, és szintén csak telepatikusan azt sziszegte felém, hogy el a kezekkel a kajámtól, mert mindjárt békává változtatlak! Ekkor előre hajolt, matatni kezdett koromfekete selyemszütyőjében, kidobált belőle ezt-azt, nyúllábat, macskát, döglött tyúkot, aztán elővett egy pakli kártyát, füstölt az egész meg szikrázott, ördögi mozdulatokkal keverni kezdte, míg ki nem ugrott belőle egyetlen lap, felrepült a levegőbe, hármat pördült, majd élével az asztalra esett. Spiri ráfújt, a lap kiterült. A Holdat ábrázolta, az örök változót, a sejtelmest, a vészjóslót. Spirike sátáni hangon felkacagott, betolt még egy csirkeszárnyat, majd sietve távozott azzal, hogy várják otthon a törpebárányai, valamint négy varangy meg egy született médium.

Márti engedte ki az ajtón sűrűn köhécselve, mert Spirike kártyája még mindig füstölt, majd visszajött, és elfeküdt keresztben a szoba légterében egy méterrel az asztal felett.

– Ülj csak ide mellém – mondtam neki, és próbáltam lepakolni néhány laptopot a kanapéról, de olyan nehezek voltak, hogy megmozdítani se tudtam. Ám ő nem akart ülni, mert minek üljön, aki fekhet, és még jobban befészkelte magát a semmibe. Ezután fennhangon szónokolni kezdett, hogy most már elég, mindenki kapjon a fejéhez, a Szaki például szedje össze az arcát, mert még mindig imbolyog a feje, a Pistike felejtse el az új férfi-Pistit, mert úgyis örökké csak a régit szereti, a Spiri meg most azonnal száguldjon vissza a seprűjén, és mosogassa el a sok zsíros csirkeszárnyas lábost maga után!

Az ajtó kivágódott, Spiri visszarontott, megint a szőkés, kék szemű, cingár csaj volt, szorgosan mosogatni kezdett, én már nem is csodálkoztam semmin, ekkor Márti megfordult a levegőben, fejjel lefele lógott, egyenesen a szemembe bámult, amilyen keményen csak ő tud, és olyan éles hangon, hogy a kerület is belerázkódott, azt mondta. – Te meg ébredj már fel, mert itt fetrengsz a laptopodon este tíz óta, és már negyed három van. Menjél befele az ágyadba aludni, hogy reggelre friss legyél, mert lapzárta van!

Na, erre felébredtem. És pár pillanat múlva egészen is magamhoz tértem, és olyan jó volt tudni, hogy este jönnek a csajok igazán, ki-ki a saját kis jól bevált önmaga, és mennyit fogunk nevetni, ha elmesélem az álmom, hogy milyenek is leszünk tíz év múlva.

Szeptemberi akció

Béres Csepp Extra® belsőleges oldatos cseppek + C-vitamin Béres 50 mg tabletta

4×30 ml + 120 db

4 570 Ft

Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Novo C Plus® liposzómális C-vitamin lágykapszula

60 db

3 495 Ft

58,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Centrum gumivitamin gyermekeknek eper/málna ízű

30 db

2 045 Ft

68,2 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Bioextra Grapefruit mag kivonat

20 ml

1 435 Ft

71,8 Ft/ml
Étrend-kiegészítő készítmény**

Artelac® CL szemcsepp

10 ml

1 225 Ft

122,5 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz*

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 530 Ft

117,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Exoderil® 10 mg/g krém

30 g

2 380 Ft

79,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-Sandoz® + Vitamin C 1000 mg pezsgőtabletta

10 db

885 Ft

88,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dorithricin® szopogató tabletta

20 db

1 560 Ft

78 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Zovirax ajakherpesz krém

2 g

1 420 Ft

710 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

1 850 Ft

37 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 375 mg kemény kapszula

50 db

2 070 Ft

41,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Amorolfin-Teva 50 mg/ml gyógyszeres körömlakk

2,5 ml

4 070 Ft

1628 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Smecta® 3 g por szuszpenzióhoz

10 db

1 040 Ft

104 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup

100 ml

1 590 Ft

15,9 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Algoflex® Forte filmtabletta

20 db

1 890 Ft

94,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 270 Ft

27 Ft/g
Orvostechnikai eszköz*

Neo Citran megfázásra és köhögésre kemény kapszula

16 db

1 670 Ft

104,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Salvequick® Aqua Resist vízálló sebtapasz

28 db

640 Ft

22,9 Ft/db
Orvostechnikai eszköz*

Apranax Dolo 100 mg/g gél

100 g

1 880 Ft

18,8 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dona® 1500 mg por belsőleges oldathoz

20 tasak

3 235 Ft

161,8 Ft/tasak
Vény nélkül kapható gyógyszer

Dipankrin® Optimum 120 mg gyomornedv-ellenálló filmtabletta

60 db

1 995 Ft

33,3 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. szeptemberi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el