Miről álmodik a lány?

2018. 09. 21.
|
Címkék: Társaslány 

Szaki azzal állított be, hogy született egy tízéves fia. És ez milyen jó, mert a nagy, mióta megnősült, alig tolja haza a képét. Néztünk rá, és megértően bólogattunk. Kicsit hullámzó volt a kép, a Szaki feje is mintha néha eltorzult volna, széltében, hosszában megnyúlt, olykor ködös homály fedte. Motyogott még valamit a Matyijáról is igen nagy elismeréssel, de olyan édesen lebegős volt köröttünk a világ, hogy ez egyáltalán nem érdekelt senkit.

Ekkor a Pisti, aki eddig széles mosollyal és lehunyt szemmel ejtőzött a füles fotelban, felpattant, és kígyózó mozdulatokkal táncolni kezdett. A csípője széles karikákat írt a levegőbe, karjai a feje fölött kalimpáltak, és dúdolt is valamit, valami keleti dallamot, amitől még jobban elandalodtunk. – Az új férfi-Pisti szereti a keleti táncot – búgta sejtelmesen – a régi Pisti csak röhögött rajta. Ez volt a baj, hogy mindenen csúfolódott, a rúzsomon, a tűsarkúmon, a kék harisnyámon, a vérvörösen csillámló és himbálózó fülbevalómon, hát hogy lehettem volna így igazi nő mellette – zokogott fel továbbra is kalimpálva – elvesztettem a lényegem, az identitásom, férfipólókban és kertészgatyákban jártam, és már azt se tudtam, ki vagyok.

Mindezt a vallomást a keleti dallamra énekelte el szívbemarkolón sírdogálva.

– Pisti! Te elhagytad a Pistit egy másik Pistiért? – kérdeztem, de csak suttogni mertem, mert már a feltevés is maga volt a tragédia, nemhogy a választ hallani akartam volna, de ő tekergett tovább sírva-dudorászva, és azt hajtogatta, hogy ez az új férfi-Pisti újraélesztette benne a nőt, felizzította a szenvedélyt, csak hát néha még azért összeszorul neki a belseje, ha a régi Pisti eszébe jut.

Spirike meg csak ingatta a fejét rosszallóan, miközben a hetedik grillezett csirkeszárnyat tolta a szájába, néztem is, megőrült ez, hát megrögzött vegetáriánus, elfelejtette? Már nyúltam volna felé, hogy elmarjam a kezéből a húst, de akkor jobban megnéztem, és rá se ismertem hirtelen, ki ez a kikerekedett asszonyság, mi ez a lángvörös haj, lángvörös rúzs, mi lett a mi régi Spirinkkel, hova lett? Próbáltam felkelni, hogy közelebb lépjek hozzá, de mozdulni se tudtam a sok laptoptól meg tablettól, amik köröttem, rajtam, mellettem hevertek.

Erre, mintha csak meghallotta volna a gondolataimat, rám emelte a tekintetét, zöld (régen kék) szeméből lángcsóva lövellt ki, és szintén csak telepatikusan azt sziszegte felém, hogy el a kezekkel a kajámtól, mert mindjárt békává változtatlak! Ekkor előre hajolt, matatni kezdett koromfekete selyemszütyőjében, kidobált belőle ezt-azt, nyúllábat, macskát, döglött tyúkot, aztán elővett egy pakli kártyát, füstölt az egész meg szikrázott, ördögi mozdulatokkal keverni kezdte, míg ki nem ugrott belőle egyetlen lap, felrepült a levegőbe, hármat pördült, majd élével az asztalra esett. Spiri ráfújt, a lap kiterült. A Holdat ábrázolta, az örök változót, a sejtelmest, a vészjóslót. Spirike sátáni hangon felkacagott, betolt még egy csirkeszárnyat, majd sietve távozott azzal, hogy várják otthon a törpebárányai, valamint négy varangy meg egy született médium.

Márti engedte ki az ajtón sűrűn köhécselve, mert Spirike kártyája még mindig füstölt, majd visszajött, és elfeküdt keresztben a szoba légterében egy méterrel az asztal felett.

– Ülj csak ide mellém – mondtam neki, és próbáltam lepakolni néhány laptopot a kanapéról, de olyan nehezek voltak, hogy megmozdítani se tudtam. Ám ő nem akart ülni, mert minek üljön, aki fekhet, és még jobban befészkelte magát a semmibe. Ezután fennhangon szónokolni kezdett, hogy most már elég, mindenki kapjon a fejéhez, a Szaki például szedje össze az arcát, mert még mindig imbolyog a feje, a Pistike felejtse el az új férfi-Pistit, mert úgyis örökké csak a régit szereti, a Spiri meg most azonnal száguldjon vissza a seprűjén, és mosogassa el a sok zsíros csirkeszárnyas lábost maga után!

Az ajtó kivágódott, Spiri visszarontott, megint a szőkés, kék szemű, cingár csaj volt, szorgosan mosogatni kezdett, én már nem is csodálkoztam semmin, ekkor Márti megfordult a levegőben, fejjel lefele lógott, egyenesen a szemembe bámult, amilyen keményen csak ő tud, és olyan éles hangon, hogy a kerület is belerázkódott, azt mondta. – Te meg ébredj már fel, mert itt fetrengsz a laptopodon este tíz óta, és már negyed három van. Menjél befele az ágyadba aludni, hogy reggelre friss legyél, mert lapzárta van!

Na, erre felébredtem. És pár pillanat múlva egészen is magamhoz tértem, és olyan jó volt tudni, hogy este jönnek a csajok igazán, ki-ki a saját kis jól bevált önmaga, és mennyit fogunk nevetni, ha elmesélem az álmom, hogy milyenek is leszünk tíz év múlva.

Februári akció

Béres Csepp Forte® belsőleges oldatos cseppek

4×30 ml

4 580 Ft

38,2 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 740 Ft

58 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Ocutears® szemcsepp

10 ml

2 300 Ft

230 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköz*

Neogranormon kenőcs

25 g

1 315 Ft

52,6 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Normaflore belsőleges szuszpenzió

20×5 ml

2 400 Ft

24 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cataflam Dolo 25 mg bevont tabletta

20 db

1 980 Ft

99 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Kaloba® belsőleges oldatos cseppek

20 ml

1 770 Ft

88,5 Ft/ml
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Advil® Ultra Forte lágy kapszula

16 db

1 990 Ft

124,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Diclac® Dolo 50 mg/g gél

100 g

2 230 Ft

22,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Mucopront 375 mg kemény kapszula

50 db

2 070 Ft

41,4 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nicorette Quickspray 1 mg/adag szájnyálkahártyán alkalmazott oldatos spray

1 adagoló tartály

3 970 Ft

3970 Ft/adagoló tartály
Vény nélkül kapható gyógyszer

Béres Vita-D3 FORTE 3200 NE tabletta

60 db

1 790 Ft

29,8 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Mebucain Mint 2 mg/1 mg szopogató tabletta

20 db

1 560 Ft

78 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Bánó® -féle fokhagyma-galagonya-fagyöngy kapszula

100 db

3 500 Ft

35 Ft/db
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény

Ocuvite® LUTEIN forte tabletta

30 db

2 900 Ft

96,7 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Sinupret® belsőleges oldatos cseppek

50 ml

1 990 Ft

39,8 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Urostemol® Femina kemény kapszula

40 db

3 790 Ft

94,8 Ft/db
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer***

Tebofortan® 120 mg filmtabletta

30 db

3 800 Ft

126,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-D-Sandoz® 600 mg/400 NE pezsgőtabletta

20 db

1 750 Ft

87,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Novo C Plus Liposzómális C-vitamin lágykapszula

60 db

3 495 Ft

58,3 Ft/db
Étrend-kiegészítő készítmény**

Robitussin ANTITUSSICUM szirup száraz köhögés enyhítésére

100 ml

1 660 Ft

16,6 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

** Étrend-kiegészítő, nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

***Hagyományos növényi gyógyszer, a javallatokra való alkalmazása a régóta fennálló használaton alapul.

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2020. februári száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el