Miről álmodik a lány?

2018. 09. 21.
|
Címkék: Társaslány 

Szaki azzal állított be, hogy született egy tízéves fia. És ez milyen jó, mert a nagy, mióta megnősült, alig tolja haza a képét. Néztünk rá, és megértően bólogattunk. Kicsit hullámzó volt a kép, a Szaki feje is mintha néha eltorzult volna, széltében, hosszában megnyúlt, olykor ködös homály fedte. Motyogott még valamit a Matyijáról is igen nagy elismeréssel, de olyan édesen lebegős volt köröttünk a világ, hogy ez egyáltalán nem érdekelt senkit.

Ekkor a Pisti, aki eddig széles mosollyal és lehunyt szemmel ejtőzött a füles fotelban, felpattant, és kígyózó mozdulatokkal táncolni kezdett. A csípője széles karikákat írt a levegőbe, karjai a feje fölött kalimpáltak, és dúdolt is valamit, valami keleti dallamot, amitől még jobban elandalodtunk. – Az új férfi-Pisti szereti a keleti táncot – búgta sejtelmesen – a régi Pisti csak röhögött rajta. Ez volt a baj, hogy mindenen csúfolódott, a rúzsomon, a tűsarkúmon, a kék harisnyámon, a vérvörösen csillámló és himbálózó fülbevalómon, hát hogy lehettem volna így igazi nő mellette – zokogott fel továbbra is kalimpálva – elvesztettem a lényegem, az identitásom, férfipólókban és kertészgatyákban jártam, és már azt se tudtam, ki vagyok.

Mindezt a vallomást a keleti dallamra énekelte el szívbemarkolón sírdogálva.

– Pisti! Te elhagytad a Pistit egy másik Pistiért? – kérdeztem, de csak suttogni mertem, mert már a feltevés is maga volt a tragédia, nemhogy a választ hallani akartam volna, de ő tekergett tovább sírva-dudorászva, és azt hajtogatta, hogy ez az új férfi-Pisti újraélesztette benne a nőt, felizzította a szenvedélyt, csak hát néha még azért összeszorul neki a belseje, ha a régi Pisti eszébe jut.

Spirike meg csak ingatta a fejét rosszallóan, miközben a hetedik grillezett csirkeszárnyat tolta a szájába, néztem is, megőrült ez, hát megrögzött vegetáriánus, elfelejtette? Már nyúltam volna felé, hogy elmarjam a kezéből a húst, de akkor jobban megnéztem, és rá se ismertem hirtelen, ki ez a kikerekedett asszonyság, mi ez a lángvörös haj, lángvörös rúzs, mi lett a mi régi Spirinkkel, hova lett? Próbáltam felkelni, hogy közelebb lépjek hozzá, de mozdulni se tudtam a sok laptoptól meg tablettól, amik köröttem, rajtam, mellettem hevertek.

Erre, mintha csak meghallotta volna a gondolataimat, rám emelte a tekintetét, zöld (régen kék) szeméből lángcsóva lövellt ki, és szintén csak telepatikusan azt sziszegte felém, hogy el a kezekkel a kajámtól, mert mindjárt békává változtatlak! Ekkor előre hajolt, matatni kezdett koromfekete selyemszütyőjében, kidobált belőle ezt-azt, nyúllábat, macskát, döglött tyúkot, aztán elővett egy pakli kártyát, füstölt az egész meg szikrázott, ördögi mozdulatokkal keverni kezdte, míg ki nem ugrott belőle egyetlen lap, felrepült a levegőbe, hármat pördült, majd élével az asztalra esett. Spiri ráfújt, a lap kiterült. A Holdat ábrázolta, az örök változót, a sejtelmest, a vészjóslót. Spirike sátáni hangon felkacagott, betolt még egy csirkeszárnyat, majd sietve távozott azzal, hogy várják otthon a törpebárányai, valamint négy varangy meg egy született médium.

Márti engedte ki az ajtón sűrűn köhécselve, mert Spirike kártyája még mindig füstölt, majd visszajött, és elfeküdt keresztben a szoba légterében egy méterrel az asztal felett.

– Ülj csak ide mellém – mondtam neki, és próbáltam lepakolni néhány laptopot a kanapéról, de olyan nehezek voltak, hogy megmozdítani se tudtam. Ám ő nem akart ülni, mert minek üljön, aki fekhet, és még jobban befészkelte magát a semmibe. Ezután fennhangon szónokolni kezdett, hogy most már elég, mindenki kapjon a fejéhez, a Szaki például szedje össze az arcát, mert még mindig imbolyog a feje, a Pistike felejtse el az új férfi-Pistit, mert úgyis örökké csak a régit szereti, a Spiri meg most azonnal száguldjon vissza a seprűjén, és mosogassa el a sok zsíros csirkeszárnyas lábost maga után!

Az ajtó kivágódott, Spiri visszarontott, megint a szőkés, kék szemű, cingár csaj volt, szorgosan mosogatni kezdett, én már nem is csodálkoztam semmin, ekkor Márti megfordult a levegőben, fejjel lefele lógott, egyenesen a szemembe bámult, amilyen keményen csak ő tud, és olyan éles hangon, hogy a kerület is belerázkódott, azt mondta. – Te meg ébredj már fel, mert itt fetrengsz a laptopodon este tíz óta, és már negyed három van. Menjél befele az ágyadba aludni, hogy reggelre friss legyél, mert lapzárta van!

Na, erre felébredtem. És pár pillanat múlva egészen is magamhoz tértem, és olyan jó volt tudni, hogy este jönnek a csajok igazán, ki-ki a saját kis jól bevált önmaga, és mennyit fogunk nevetni, ha elmesélem az álmom, hogy milyenek is leszünk tíz év múlva.

Júliusi akció

Dassergo 5 mg filmtabletta

30 db

1 665 Ft

55,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Urostemol® Femina kemény kapszula

40 db

3 695 Ft

92,4 Ft/db
Vény nélkül kapható hagyományos növényi gyógyszer

Voltaren Emulgel Forte 20 mg/g gél

100 g

3 430 Ft

34,3 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Algoflex® Rapid 400 mg lágy kapszula

20 db

1 990 Ft

99,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Neogranormon kenőcs

25 g

1 330 Ft

53,2 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Normaflore Extra 4 milliárd/5 ml belsőleges szuszpenzió

10×5 ml

2 440 Ft

48,8 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Magnézium Béres 375 mg + B6 filmtabletta

30 db

1 745 Ft

58,2 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Artelac® CL szemcsepp

10 ml

1 225 Ft

122,5 Ft/ml
Gyógyászati segédeszköznek minősülő orvostechnikai eszköz*

Neo Citran megfázásra és köhögésre kemény kapszula

16 db

1 675 Ft

104,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Imodium® 2 mg kemény kapszula

20 db

1 180 Ft

59 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Smecta® 3 g por szuszpenzióhoz

10 db

1 040 Ft

104 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Blend-a-dent extra erős protézisrögzítő krém

47 g

1 245 Ft

26,5 Ft/g
Orvostechnikai eszköz*

Exoderil® 10 mg/g krém

15 g

1 900 Ft

126,7 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Nicoflex 0,15 mg/20 mg/90 mg kenőcs

50 g

960 Ft

19,2 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Allergodil® oldatos orrspray

10 ml

1 590 Ft

159 Ft/ml
Vény nélkül kapható gyógyszer

Calcium-D-Sandoz® 600 mg/400 NE pezsgőtabletta

20 db

1 710 Ft

85,5 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Salvequick® Aqua Resist sebtapasz

28 db

655 Ft

23,4 Ft/db
Orvostechnikai eszköz*

Fenistil® 1 mg/g gél

50 g

2 175 Ft

43,5 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Sperti Preparation H® végbélkenőcs

25 g

2 170 Ft

86,8 Ft/g
Vény nélkül kapható gyógyszer

Gynoxin® 200 mg lágy hövelykapszula

3 db

1 910 Ft

636,7 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Analgesin® Dolo 220 mg filmtabletta

20 db

1 240 Ft

62 Ft/db
Vény nélkül kapható gyógyszer

Cocculine szopogató tabletta

30 db

1 425 Ft

47,5 Ft/db
Vény nélkül kapható homeopátiás gyógyszer

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

* A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Hírlevél feliratkozás

A hírlevélküldő szolgáltatás – rajtunk kívülálló okok miatt – nem támogatja a Freemail-es és Citromail-es címeket, hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

Aktuális magazinunk

Magazin címlap Megjelent a Szimpatika magazin 2019. júliusi száma!

Ingyenes magazinunkat kérje gyógyszerészétől a Szimpatika emblémával ellátott gyógyszertárakban! A korábbi számokat ide kattintva érheti el