A lízingelt macska

2018. 10. 20.

Egy szép őszi délután lecsót főztem, ám amikor a fűszeres fiókot kihúztam, váratlanul szembenézett velem egy egér. Még ugyanazon a napon a gardróbnál a feleségemmel is találkozott – reményeim szerint – ugyanaz a kis állatka. Na, ő kimondottan rosszul fogadta a hírt, és egy rövid, de jól hallható sipítás után azonnal megosztotta a családi üzenőfalon az új albérlőnk ott tartózkodásának tényét.

Gyakorlatilag nem egész fél nap alatt négy pártra szakadt a családom.

Az egyik párt vezetője Bence, aki mindenféle rágcsálótól irtózik. Előbb enne meg nyersen egy kagylót, vagy fogna meg puszta kézzel egy medúzát, minthogy ő egy percet is egerekkel töltsön el egy légtérben. Kiskora óta megszállott természetbúvár, ezért élve szeretné. Leginkább úgy, ha én(!) fognám el az egeret, és kitessékelném a kertbe. Rajong a természettudományok iránt, ezért az internetet és a szakkönyveket böngészve mindenféle tudományos módszert felkutatott, amellyel támogatja a humánus egérvadászatomat.

A gyengéd egérfogás híve Dávid is, annyi különbséggel, hogy az ő programjában az egér megtartása is szerepel. Ezért ő a kicsiny „albérlőnk” megjelenésének napján elkérte a legjobb barátjától a használaton kívüli terráriumát. Végre lehetne egy saját háziállata, hiszen Bencének van egy gekkója! Persze, mint már említettem, arról Bence hallani sem akar, hogy Ő egy fedél alatt éljen egy egérrel.

Családom legkeményebb pártja inkább egy forradalmi szervezet, melynek Bori és anya a szószólója. Eme propaganda lényege, hogy az egeret likvidálni kell! Bármi áron. Természetesen minden csapdát nekem kell ellenőrizni, mert ők nem érnek hozzá azokhoz az eszközökhöz, ami egérrel már érintkezett.

Réka pedig kiváló politikus, és a kialakult helyzet kapcsán rájött, hogyan lehetne macskánk. Már több alkalommal megkíséreltek hazacsempészni kiscicát. De a feleségem minden alkalommal az ő kedves, ám ellentmondást nem tűrő stílusában visszaküldte a cicákat az édesanyjukhoz.

Réka programjában az a csodás, és egyben rafinált, hogy az ő ötletével mindenki jól járhat. Az egérellenesek frakciójának teljesül a kérése, és Dávidkámnak is lehet még egy háziállata, akit nem kell majd terráriumba zárni, mégis meg lehet cirógatni. A tiszteletes úr felesége a szomszéd utcában felajánlotta, hogy kapunk egy kismacskát, amit Rékával és Dáviddal mi titokban elfogadtunk. Megállapodtunk, anyának azt mondjuk, hogy csak lízingeljük a macskát, amint eltűntek az egerek, visszaadjuk. Dávid persze nagyon hamar rájött, hogy egy kertes házban mindig lesz egér...

Hátha anya nem veszi észre a trükköt!

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!