Csapvíz vagy valami más?

2010. 04. 12.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szerző: Szimpatika
Internet megnyit, böngésző felcsap. Víztisztító. 179.000 találat. Melyből 178.999-en arról győzködnek csak az övék a tuti. Mert ez: RO víz. Mert ez: Nasa fejlesztés. Mert ez: ionizált, energetizált, lúgos. Kiszűr, hozzáad, megszépít.
Megpróbálunk rendet vágni, tényleg érdemes-e hinni a reklámoknak, a soha vissza nem térő árleszállításnak, tényleg vissza kell sózni a vizet, és minden tisztító rossz ami Kínából jön?
Nem, nem árulunk se kancsót, se szerkentyűt, se energetizálót.
Rokonaink, és barátaink sem.

Kancsók

A víztisztás első lépcsőjeként a nagyáruházakban is kapható kancsók jutnak eszembe. Ezek általában 1,5-3 literesek és hűtőszekrénybe is tehetőek. Fő alkatrészük egy cserélhető parton, melyen a víz átfolyvik. Így már klórmentes, szerves anyag mentes tiszta vizet ihatunk.Ezek a kancsók aktívszén patronnal vannak felszerelve, melyeket ezüsttel impregnálják, ezzel is csökkentve a víz baktérium tartalmát. Az ezüst azonban a vízbe kerülhet, ezért csecsemőknek nem javasolt a használata. Ha nem ezüstöt akkor/ vagy ioncserélő gyantát tesznek a patronba, mely csökkenti a víz változó keménységét, amely a vízkövesedést okozza, és jelentősen csökkenti a vízben a nehézfémek (pl. ólom, cink, réz, vas, alumínium) tartalmát. Többféle kancsó létezik, áruk 4000 Ft-nál kezdődik, a havi patronadag pedig 1000-3000 Ft között változik. Élelmesebb gyártók univerzális szűrőt készítettek mely több fajta kancsóba illik. Aki csak a klór ízét utálja, annak ez tökéletes választás lehet.


RO és a NASA

Személyes kedvencem a RO (Reverz Ozmosis- fordított ozmózis) készülék, és ez is csak azért mert a mindenható NASA fejlesztette ki. Az eljárás során külső nyomás hatására a félig áteresztő membránon keresztül magasabb koncentrációjú csapvízből a tisztított víz felé áramlás indul el.

A membránon áthatolva csak a tiszta víz hatol át, de a baktériumok, gyógyszermaradványok, és az ásványi anyagok sem. A membrán méretétől függően a legkisebb molekulák tudnak áthatolni.

Magyarországon kötelezően visszasózó patronnal kell forgalmazni ezeket a készülékeket, nehogy hiányállapot alakuljon ki a szervezetben.
A legtöbb vita ezeket a készülékeket kíséri, bár az interneten legtöbbször a forgalmazók vívnak egymással harcot, hogy vajon melyik készülék a jobb. Az árak nagy eltérést mutatnak, 60.000-300.000-ig találni nekünk való készüléket. Nem elég ezeket egyszer megvenni, és éldegélni velük, hanem szűrőket rendszeresen cserélni kell. Ezeknek az ára 8000-30.000 Ft körül van.

A HVG tesztet készített, ahol az Országos Környezetegészségügyi Intézet segítségével 8 készüléket teszteltek le. A teszt eredménye meglepő, sőt megdöbbentő. A cikk itt olvasható el.

A gyakran ügynökök által árult víztisztók bemutatója során az eladók gyakran mutatnak be egy kisérletet. A demonstráció során a szűrt víz tiszta marad, a csapvíz viszont barnás trugyival lesz tele. Mit tesz erre az egyszerű ember? Megborzad, és megrendeli a csodakütyüt.

A kisérlet cáfolata ezen az oldalon megtekinthető. Némi ellentmondásra ad okot, hogy az oldalon szintén víztisztitót árulnak.

Energetizálók

Ma már nem elég ha tiszta a víz, sokan szeretnének valamilyen „csodát” is bele. Az energetizálás többféle lehet, vallástól, ezoterikus vonzalomtól függően.Találkoztam mágneses elven működővel, ősinformációt hordozóval, üvegkancsóba rejtett varázskövekkel, színekkel ható pálcikával is.


Mágnessel varázsol

A mágnessel működő tisztító és energetizáló készülék „Mikor testünket mágneses vízzel tápláljuk, a szervezetünkben lévő összes vízmolekula átrendeződik, (a szomszédos vízmolekulák között úgynevezett „hidrogén-hidak” jönnek létre) s így javul a sejtek közötti elektromágneses kommunikáció.”

Ezért ez a tisztító, hogy vissza állítsa a megfelelő molekulaszerkezetetet 12.000 gauss erősségű mágnessel energetizálja a vizet, és rendezi vissza alapstruktúrájába.Mindezt teszi nagyságrendileg 50.000 forintért.Aura-soma vízenergetizáló rúd

Az Aura-soma rendszer a színeket használja fel a lélek gyógyítására. A kiválaszott színpárú üvegben lévő folyadékkal kenve magunkat megváltozhat az életünk.


Ennek változata a kis üveghenger, melyet az általunk kiválasztott és nekünk megfelelő színpárral töltenek fel. Ezt egy kancsó vízbe helyezve olyan energiát ad át a víznek, amely számunkra megfelelő-persze ha hiszünk benne. Ára: 23-25.000 Ft

Információs víz Johann Grandertől


A legizgalmasabbnak mégis a Johann Grander nevéhez köthető információs vizet tartalmazó henger tűnik. Ez a kis fémtollra hasonlító eszköz egy pohár vízbe-vagy más folyadékba helyezve állítólag megváltoztatja a folyadék molekulaszerkezetét, és azt megfelelő állapotba rendezi vissza. Az, hogy Herr Grander mivel varázsolja meg a vízet senki nem tudja, de szerkezeit sok szállodában, vendégfogadóban használják. Akik esküsznek rá, csodaszámba menő hatásokról számolnak be.

Amennyiben bizonytalannak érezzük magunkat, keressünk egy sámánt vagy más energia érzékelő embert, hátha ő érzi amit mi egyszerű halandók nem. A jó hír, hogy három hónap visszavásárlási garanciát nyújanak termékeikre a Grander ügynökök.
A toll ára: 21000 Ft körül az euro/Ft árfolyam függvényében


Emoto kancsója

Dr. Emoto Masaruto japán vízkutató nevéhez kötődik egy kancsó, melynek aljába 5 féldrágakövet helyeztek el, illetve egy „élet virága” nevű talizmánt. A kancsó szintén eredeti struktúrájába állítja vissza a vizet.

26000 Ft-ért teszi meg mindezt számunkra. Nem igényel karbantartást,így a csak össze nem törjük életünk végéig kitarthat.

Számomra kérdéses, hogy ha hiszek is benne, nem lenne egyszerűbb egy bármilyen üvegkancsóba beletenni a nem túl drágán megvásárolható köveket, és várni a csodát?Mi lehet a vízben?

A telepszám, vagyis a kimutatott baktériumok száma 22 Celsius fokon legfeljebb 500 lehet milliliterenként; ez a gyakorlatban használt kifogásoltsági határ
Pseudomones (biofilm baktérium, ami lehetséges kórokozóra utal);
határértéke: 0 telepszám/100 milliliter
pH - érték: 6,5<pH<9,5
összes keménység határértéke (kalcium): 50 és 350 milligram/liter közötti
vas 0,2 mg/l
ammónium: 0,5mg/l
nitrit: 0,5 mg/l
nitrát 50 mg/l
vezetőképesség: 2500 mikrosiemens centiméterenként

Forrás: Országos Közegészségügyi Intézet

Olvasna még a témában?

Nyereményjátékok

Megfejtő

Kalandozzon velünk, legyen Ön is Megfejtő!

Kvíz

Olvassa el a Szimpatika magazint és válaszoljon a kérdésekre!

Tematikus kvíz

Böngésszen a honlap cikkei között és válaszoljon a kérdésekre!

Facebook játék

Egy könnyű kérdés – egy fantasztikus nyeremény

A nyitólapról ajánljuk

Szimpatika akció

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!