Mesés jótékonyság a gyerekkórháznak

Szerző: Szimpatika
A Mesekórház Program javára rendezett jótékonysági koncert és aukció nemzetközi hírű előadóművészeink és ismert közéleti szereplők közreműködésével 2014. november 15-én este 19 órakor kezdődik a MOM Kulturális Központban.
A Heim Pál Alapítvány Mesekórház Programjának keretében valósulhat meg az első Mesekórház Élményterápiás Osztály, a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában, melyet az I. MESE Koncert és Aukció bevételéből kívánnak támogatni a szervezők.

Nemzetközi hírű zeneművészeink, Balázs János zongoraművész, Lajkó Félix hegedű és citeraművész, Rácz Rita operaénekes, Mocsáry Károly zongoraművész, Vásáry Tamás karmester vezényletével az Anima Musicae kamarazenekar, valamint Mácsai Pál színművész - az est házigazdája - fantasztikus produkciója az év talán legszebb ajándéka lesz azoknak, akik fontosnak tartják a jótékonykodást.

A különlegesnek ígérkező eseményt a Molnár Ani Galéria, a Heim Pál Alapítvány és neves borászok által felajánlott és Winkler Nóra vezette stílusosan “mesés” aukció színesíti.

Balázs János és Lajkó Félix, valamint a helyszínt biztosító szervezők a koncert teljes bevételét a Heim Pál Alapítvány és a Mesekórház Program támogatására ajánlják fel.

A koncertről további információ a Mesekórház honlapján és Facebook oldalán található.

A Mesekórház Programról

A Mesekórház Program a Heim Pál Alapítvány kiemelt gyermek egészségügyi programja.
 A Mesekórház Program a pozitív élmények előtérbe helyezésével hatékonyabbá szeretné tenni a kisbetegek ellátását, valamint a vizsgálatok, kezelések nem kívánatos mentális hatásait (pl. stressz, félelem, bizalmatlanság) is csökkenteni kívánja a gyermekegészségügyben. A Program része az élményterápiás célú infrastruktúra kialakítása, az élménypedagógiai képzési módszertan fejlesztése és oktatása is. Emellett foglalkozik az életvezetés és otthonápolás területével, a közösségi tudásbázis növelésével, az on-line egészség platformok és alkalmazások fejlesztésével.

Az első Mesekórház Élményterápiás Osztály az Alapítvány megkeresése és a Kórház vezetőinek, dolgozóinak, betegeinek egyetértése mellett a Bethesda Gyermekkórház Országos Égési Központjában kerülhet kialakításra. „A Bethesda lehet az Első Magyarországi Élményterápiás Gyermek-egészségügyi Osztály, de mindent megteszünk, hogy az elsőt még sok hasonló követhesse” – mondta Heim Pál, a Heim Pál Alapítvány Stratégiai igazgatója.

Heim Pál Kórház C épület felújítása

A Heim Pál Alapítványról

A Heim Pál Alapítványt a gyermek és családegészségügy emberközpontú, innovatív megoldásainak a fejlesztésére hozták létre az Alapítók. Az Alapítvány által gondozott Mesekórház Program a gyermekek és családtagjaik fizikai és mentális egészségének helyreállítása mellett a preventív terápiák alkalmazására, a készségek fejlesztésére és a holisztikus gyógyításra helyezi a hangsúlyt.

A Heim Pál Alapítvány elkötelezett a lakosság egészségi állapotának javítása és az egészségügy fejlesztése területén, és együttműködéseket kezdeményez a magyar vállalkozásokkal és magánszemélyekkel egészségügyi innovációs ötleteik megvalósításában. Mottójuk: Az innováció a tudomány, a technológia és az egészség alapja.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!