Szeretnivaló? Bennem?

2014. 09. 02.
Szerző: Szimpatika
A mindennapok rohanó forgatagában sok minden jár a fejünkben, csak az nem, hogy milyen nagyszerű emberek vagyunk. Pedig érdemes lenne egy kicsit többet foglalkozni a jó tulajdonságainkkal, már csak azért is, hogy jobban érezzük magunkat.

Az emberek általában, de a magyar ember különösképpen szereti ostorozni magát. Ez sem jó, azt is rosszul csináltam, olyan béna és szerencsétlen vagyok, nekem semmi sem sikerül! Ismerősek ezek a gondolatok? Ön hányszor mondott ma ilyesmit magának?

Ezt a borzalmas, negatív gondolkodást otthonról és az iskolából hozzuk. Idehaza nem divat megdicsérni valakit, elismerni azt, amiben jó, helyette inkább kritizálnak, dorgálnak. Ezen módszer hívei azt mondják, hogy ez azért jó, mert a hiányosságainkra hívja fel a figyelmet, és a hibák ismerete mindenkit arra ösztönöz, hogy kijavítsa vagy elkerülje azokat. Mondjuk én ezzel nem értek egyet, de mivel ebben növünk fel és éljük a mindennapjainkat, ez a hozzáállás rányomja bélyegét a gondolkodásunkra és a saját magunkról kialakított képre is.

Akárki akármit mond, akárhogy elégedetlenkedünk magunkkal, szidjuk magunkat, közben titkon vágyjuk az elismerést! Mindannyiunkban megvan az igény, hogy szeressük magunkat! De hogyan lehetne nekikezdeni?

Írjon egy papírlapra néhány olyan dolgot, amit szeret magában. Lehet ez bármi: valamely testrésze, képessége vagy tulajdonsága. Kérje meg a barátait, rokonait, hogy ők is írjanak Önről néhány olyan dolgot, amiért ők szeretik és tisztelik Önt, majd rakja ki a szobája falára. Minden reggel, amikor felkel, vagy napközben, amikor elmegy a cetli mellett, nézzen rá és gondoljon arra, hogy milyen sok olyan tulajdonsága van, amiért szeretik az emberek. Ezekben a pillanatokban szeresse magát Ön is egy kicsit!

 

Forrás: https://elmedoktor.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!