Fitnesztáplálék izomépítéshez és potencianöveléshez

Szerző: Szimpatika
A sportolók körében már régóta ismert, hogy az L-arginin nevű aminosav már igen rövid idő alatt jelentős teljesítménynövekedést eredményez – nemcsak a sportcsarnokban és a fitneszstúdióban, hanem az ágyban is.

Fokozza a teljesítőképességet

Az L-arginin egy nem esszenciális aminosav, ami azt jelenti, hogy szervezetünk szükség esetén maga is elő tudja állítani. Azonban ez nem sikerül mindig elegendő mennyiségben. Különösen a nagyobb feszültségek, fizikai és pszichés stressz idején, betegség után vagy kemény edzések alkalmával történhet meg, hogy hirtelen fellép az L-arginin hiánya, és ennek következtében a teljesítményünk rohamosan csökken. Ha ekkor az L-arginint kívülről célzottan visszük be, jelentős növekedés figyelhető meg a teljesítőképességben.

Segíti az izomépítést, zsírégetést és az immunrendszer működését

A tudósok rájöttek, hogy az L-arginin 20%-kal képes növelni a sportteljesítményt és 2%-kal javítani a versenyidőket. Ennek a bámulatos hatásnak az az oka, hogy az L-arginin elősegíti a növekedési hormon termelését, ami izomépítéshez, az immunrendszer aktiválódásához és akár fokozottabb zsírégetéshez is vezet.

Viagra helyett L-arginin

Mivel a férfi barlangos testjeiben az L-argininből nitrogén-oxid képződik, növeli ennek szintjét a szervezetben, ami jobb vérellátást biztosít, így az L-arginin rendszeres fogyasztása fokozott erekcióhoz vezet.

Az L-argininből termelt nitrogén-oxid egy fontos anyag, amely szabályozza a véráramlást, leküzdi a káros mikroorganizmusokat, ezenkívül fontos szerepet játszik a sejtkommunikációban. A nitrogén-oxid segít a tápanyagokat az izomszövetben elosztani, ami az egyik oka annak, hogy a magas nitrogénoxid-szint miért vezet nagyobb teljesítményhez az atlétáknál. Ugyanakkor az L-arginin egy kiinduló anyag a kollagén, a kötőszövet, a fontos enzimek és a hormonok számára is.

L-arginin az élelmiszerekben

Az L-arginin fehérjében gazdag élelmiszerekben – hüvelyesek, diófélék, olajos magvak és hús – fordul elő. A listát a tökmag vezeti, amely majdnem négyszer annyi arginint tartalmaz, mint a hús. Mivel a hagyományos táplálkozásban éppen az olajos magvakat, a dióféléket és a hüvelyeseket egyáltalán nem, vagy csak ritkán fogyasztjuk, egy proteinben gazdag étrend-kiegészítővel gondoskodhatunk szervezetünk egészséges, természetes és egyszerű L-arginin ellátásáról.


Forrás: https://gyogyszernelkul.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!