Erre is jó a D-vitamin

2014. 07. 20.
Szerző: Szimpatika
A magas D-vitamin-szint segíthet a bélrák túlélésében – számol be az Edinburgh-i Egyetem tudósai által végzett kutatások eredményeiről az MTI.

A kutatók közel 1600, bélrákműtéten átesett páciens vérmintáit vizsgálták meg. A legnagyobb D-vitamin-szintű betegek háromnegyede az operációt követő ötödik év végén is életben volt, míg azoknak, akiknek a vérében a legalacsonyabb D-vitamin-szintet mérték, kevesebb mint kétharmada élt addig.

Az eredmények azt mutatják, hogy a D-vitamin kapcsolatba hozható a rák túlélési esélyeinek javulásával, bár a kettő közötti összefüggés természete egyelőre nem tisztázott.


Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!