Felejtsd el a begyulladt szőrszálakat és strandolj tökéletesen simán!

Szerző: Szimpatika
A nyári hónapokban a szőrtelenítés különösen kényes kérdés, hiszen a nyaralásból senki nem a szúró sörtécskék okozta kellemetlenségekre szeretne visszaemlékezni. Ma már sokféle eljárás létezik a szőrszálak eltüntetésére, melyek között mindenki megtalálhatja a számára szimpatikusat, azonban a nagy melegben érdemes felülvizsgálni szőrtelenítési szokásainkat.

Ami év közben bevált, nyáron (ki-) visszaüthet!

Egy borotva segítségével gyorsan és fájdalommentesen megszabadulhatunk a bosszantó szőrszálaktól. Ha figyelünk a higiéniára, elvileg nem lehet semmi probléma, azonban nyáron más a helyzet: a lenge ruházat és a szabadidős tevékenységek következtében sokkal inkább kitesszük magunkat a fertőzések veszélyének. A fokozott verejtékezés miatt vagy egy nyirkos fürdőruhával érintkezve a bőr felső hámrétege fellazul, és a borotválás közben szerzett mikrosérülések, amik az év nagy részében gond nélkül begyógyulnak, ilyenkor könnyen begyulladhatnak. Az IPL jó megoldás lehet, de így, júniusban kicsit késő elkezdeni a kezelést. Ha szeretnéd kiélvezni a nyár örömeit, akkor kénytelen leszel más megoldás után nézni!

Epilátor: csak profiknak!

Egy jó epilátor segítségével akár tartós szőrtelenséget is elérhetünk, de ehhez ügyesnek és gyakorlottnak kell lennünk. Ha eddig nem használtál ilyen készüléket, ne a nyaralás előtt kezdj el kísérletezgetni, mert kényes területeken még egy jó minőségű készülékkel is komoly sérülést okozhatsz magadnak.

Szőrtelenítő krémek

Ezek a készítmények amolyan „kémiai borotváknak” tekinthetők, hiszen jellemzően a bőrfelszínen lévő szőrszálakat roncsolják. Magas vegyianyag-tartalmuk miatt akár komoly gyulladást is okozhatnak a hajlatokban.

Vissza a természetes módszerhez

Ha szőrtelenítésről van szó, a nyár slágere egyértelműen a gyantázás. Nagy Kriszti, az Intimiti gyantaszalonok szakmai vezetője szerint évről évre egyre többen választják ezt a megoldást. „Tökéletes és végleges szőrtelenítési módszer nem létezik” – állítja Kriszti, hozzátéve, hogy a gyantázás sem az. „Én persze elfogult vagyok a gyantával kapcsolatban, de ha az eljárások előnyeit és hátrányait mérlegre tesszük, nyugodtan mondhatom, hogy nyaralás előtt ez a legmegbízhatóbb szőrtelenítési módszer. Persze csak akkor, ha felkészült és gyakorlott szakember végzi – lehetőleg intimkozmetikus” – teszi hozzá mosolyogva. Hogy miért? Lássuk Kriszti érveit:

· Tartós. A borotvától eltérően hetekig tartó simaságról beszélhetünk. Nincs szúrós borosta, és a szálak lágyan, jelentősen megritkulva nőnek vissza.

· Esztétikus. A gyanta különleges érzetet vált ki mind higiéniás, mind pedig szexuális értelemben. Egyre több férfi is emellett voksol – nem hiába, hiszen egy teljesen más, utánozhatatlan simaságot ad.

· Remekül időzíthető. Az utazás előtt 1-2 nappal elvégzett kezeléssel akár egy több hetes nyaralást is fesztelenül élvezhetsz, mert a bőröd mindvégig sima marad.

· Természetes és megbízható. Több ezer éves eljárás lévén tudjuk, hogy hosszú távon sem lépnek fel nem kívánt hatások. A gyantát már milliók alkalmazták az idők során, így nyugodtan kimondhatjuk: ez egy bevált és biztonságos módszer, melytől egyáltalán nem kell tartanod, ha szakemberrel végezteted. Ha az Intimitiben gyantáztatsz, nem csupán időt takaríthatsz meg és nyugodtan pihenhetsz a nyaralás alatt, de az alattomos kórokozókat is elkerülheted.

Szunai Linda (Miss World Hungary 2011) véleménye: „Számomra nagyon fontos, hogy mindig selymes és hibátlan legyen a bőröm, de sokszor féltem a gyantáztatástól. Az Intimitinél viszont nyugodtan rábízhatom magam a szakértő kezekre nyaralás előtt és után, mert nem kell tartanom a fájdalomtól, a véraláfutásoktól, és a rövid időn belül visszatérő sörtéktől sem!”


Forrás: Intimiti

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!