Szupertáplálékok, amiket mindenkor érdemes fogyasztani
Kúraszerűen, vagy a mindennapi étkezések részeként érdemes az alábbi szupertáplálékokat fogyasztani az egészség megőrzéséhez:
Algák: igazi szupertáplálékok, vasban, aminosavakban, enzimekben, B-vitaminokban bővelkednek.
Búzafűlé: csak egy molekula különbség választja el a vér összetételétől. Krónikus gyulladásoknál kiemelten javasolt!
Cékla, céklalé: vasban, folsavban, antioxidánsokban, bioflavonoidokban bővelkedik. Csak vegyszermentes terméket szabad fogyasztani!
Ceylonifahéj-tabletta: rendkívül hatékonyan fertőtleníti az emésztőrendszert; bioboltokban kapható.
Csicsóka, csicsókás étrend-kiegészítők: táplálják a bélflórát, bélgyulladások, emésztőrendszeri zavarok ellenszerei.
Fekete áfonya, bodza, fekete ribizli: ásványi anyagok, nyomelemek, bioflavonoidok bőséges tárházai.
Gyógygombák (cordyceps-, ganoderma-, fafül-, shiitake-): gyulladásgátlók, immunerősítők, megelőző hatásúak.
Gyömbér, friss gyömbérből készült tea: melegítő, fertőtlenítő, élénkítő hatású. Életerő-fokozó, léperősítő.
Méz (ellenőrzött): értékes cukrokat, aminosavakat, nyomelemeket tartalmaz. Gyulladásgátló, tápláló.
Múmijó: különleges, gyantaszerű anyag, igazi ritkaság. Gyulladásgátló, immunerősítő hatású, pótolja a nyomelemeket.
Perui kovaföld: kalcium, magnézium, nyomelemek, ásványi anyagok pótlására, savasodás, csontritkulás ellen.
Tejsavó, tejsavó-italpor: bélrendszeri, immunrendszeri támogató, béflóra-helyreállító, gyulladásgátló hatású.
Vaj, ghí (tisztított vaj): értékes zsírok, aminosavak, enzimek, immunerősítő hatás. A ghí áyurvédikus gyógyszer.
Valódi olívaolaj: jó a szívnek, jó a gyomornak. Ügyeljünk arra, hogy csakis valódi olívaolajat fogyasszunk.
Zsályatea, orvosi zsálya: úgy tartják, minden betegségre jó. Szárító, izzasztó hatású, „növényi aszpirin”.
Javasolt még:
Szezonálisan, saját élőhelyünk közelében termő zöldségekből vegyes zöldségleves, vajjal vagy ghível.
Hajdina, köles, árpagyöngye, édesburgonya, burgonya, organikus túró, joghurt, házi savanyú káposzta fogyasztása.
Forrás: https://tisztitokurakhu.blogspot.hu/; Bíró Tünde, tanár, holisztikus életmód-tanácsadó
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Az sem jó, ha túl sok van belőle és az sem, ha kevés
- Nyári hajproblémák és megelőzésük
- Köszméte, avagy a vitaminokban gazdag egres
- Tévhitek a napozásról és a naptejről
- Nyáron gyakoribb a kontaktlencse miatti fertőzés
- Törpemalacokat és kutyákat vizsgáltak az ELTE kutatói
- Miért rosszabbodnak a refluxos panaszok nyáron?
- Ezért igyunk fügefalevél-teát!
- Milyen betegségeket kaphatunk el az élővizekben vagy a strandon?
- Hűtsd le magad belülről
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!