Legnépszerűbb termékek
Nincs találat
Legnépszerűbb cikkek
Nincs találat

Szupertáplálékok, amiket mindenkor érdemes fogyasztani

Módosítva: 6/25/2014 Szerző: Szimpatika 1 perc Táplálkozásméregtelenítésteljesítményfokozás
A tisztító- és regenerálókúrák, méregtelenítés, salaktalanítás témakörében sok téves információ is kering a köztudatban. A szervezet „elmérgeződése” ma már népbetegségnek számít: betegségeink nagy részét azok a toxinok okozzák, amelyek természetes részévé váltak az életünknek. A levegő, amit belélegzünk, az élelmiszerek és folyadékok, amiket elfogyasztunk, de ruháink, sőt még gondolataink is méreganyagokkal terheltek.

Kúraszerűen, vagy a mindennapi étkezések részeként érdemes az alábbi szupertáplálékokat fogyasztani az egészség megőrzéséhez:

Algák: igazi szupertáplálékok, vasban, aminosavakban, enzimekben, B-vitaminokban bővelkednek.

Búzafűlé: csak egy molekula különbség választja el a vér összetételétől. Krónikus gyulladásoknál kiemelten javasolt!

Cékla, céklalé: vasban, folsavban, antioxidánsokban, bioflavonoidokban bővelkedik. Csak vegyszermentes terméket szabad fogyasztani!

Ceylonifahéj-tabletta: rendkívül hatékonyan fertőtleníti az emésztőrendszert; bioboltokban kapható.

Csicsóka, csicsókás étrend-kiegészítők: táplálják a bélflórát, bélgyulladások, emésztőrendszeri zavarok ellenszerei.

Fekete áfonya, bodza, fekete ribizli: ásványi anyagok, nyomelemek, bioflavonoidok bőséges tárházai.

Gyógygombák (cordyceps-, ganoderma-, fafül-, shiitake-): gyulladásgátlók, immunerősítők, megelőző hatásúak.

Gyömbér, friss gyömbérből készült tea: melegítő, fertőtlenítő, élénkítő hatású. Életerő-fokozó, léperősítő.

Méz (ellenőrzött): értékes cukrokat, aminosavakat, nyomelemeket tartalmaz. Gyulladásgátló, tápláló.

Múmijó: különleges, gyantaszerű anyag, igazi ritkaság. Gyulladásgátló, immunerősítő hatású, pótolja a nyomelemeket.

Perui kovaföld: kalcium, magnézium, nyomelemek, ásványi anyagok pótlására, savasodás, csontritkulás ellen.

Tejsavó, tejsavó-italpor: bélrendszeri, immunrendszeri támogató, béflóra-helyreállító, gyulladásgátló hatású.

Vaj, ghí (tisztított vaj): értékes zsírok, aminosavak, enzimek, immunerősítő hatás. A ghí áyurvédikus gyógyszer.

Valódi olívaolaj: jó a szívnek, jó a gyomornak. Ügyeljünk arra, hogy csakis valódi olívaolajat fogyasszunk.

Zsályatea, orvosi zsálya: úgy tartják, minden betegségre jó. Szárító, izzasztó hatású, „növényi aszpirin”.

Javasolt még:

Szezonálisan, saját élőhelyünk közelében termő zöldségekből vegyes zöldségleves, vajjal vagy ghível.

Hajdina, köles, árpagyöngye, édesburgonya, burgonya, organikus túró, joghurt, házi savanyú káposzta fogyasztása.


Forrás: https://tisztitokurakhu.blogspot.hu/; Bíró Tünde, tanár, holisztikus életmód-tanácsadó