Kellemes hőmérsékletű hétvége vár ránk

2014. 06. 12.
Szerző: Szimpatika
Ma este hidegfront érkezik, így péntekre országszerte megszűnik a kánikula, kellemes nyári idő köszönt be.

Lassanként végéhez közeledik a napok óta tartó hőhullám, csütörtök késő délután északnyugat felől ugyanis egy hidegfront éri el térségünket, amely mögött mintegy 7-8 fokkal hűvösebb levegő áramlik térségünkbe, így pénteken és a hétvégén már sehol sem kell hőségtől tartanunk, 25-28 fok körüli értékek lesznek jellemzőek.

Búcsút inthetünk a 35 foknak

A hét negyedik napján még országszerte 30 fok fölé melegszik délutánra levegő, majd késő délután északnyugat felől megérkezik az említett hidegfront. Útjában szórványosan - kezdetben a Dunántúlon és az Északi-középhegység területén, majd estétől már máshol is - alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Erősebb gócokat az intenzív villámtevékenység mellett akár jégeső, felhőszakadás, valamint heves szélrohamok is kísérhetnek!

Péntek reggelre a front délkelet felé távozik, kezdetben keleten, délkeleten alakulhat ki még egy-egy zápor, esetleg zivatar, majd napközben már országszerte a napsütésé lesz a főszerep. Mindenhol megszűnik a hőség: az élénk északnyugati szélben jellemzően 25 és 30 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk a délutáni órákban. A front mögötti tiszta levegőben továbbra is erős, sokfelé nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ha tehetjük 11 és 15 óra között kerüljük a közvetlen napfényt!

 

Kellemes hőmérsékletű hétvége vár ránk

 

Szombaton, a nyári szünet első napján több órás napsütésre, kellemes nyári időre készülhetünk, 25-27 fok körüli csúcshőmérséklettel, az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből legfeljebb nyugaton és északon fordulhat elő a délutáni órákban egy-egy futó zápor, esetleg zivatar.

 

Vasárnap is mérsékelten meleg, kora nyári időre készülhetünk. Északkeleten több órára kisüt a nap, délnyugat felé haladva azonban több lesz a felhő, és elsősorban délnyugati tájainkon szórványosan kisebb csapadék is kialakulhat.

 

 

Forrás:  https://www.idokep.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!