Bőr alá ültethető fogamzásgátló implantátum – egy ritkán választott lehetőség

Szerző: Szimpatika
Bár Magyarországon egyelőre nem igazán népszerű a bőr alá ültethető fogamzásgátló implantátum, Nyugaton egyre többen használják. Az ösztrogént nem tartalmazó, hormonális alapú fogamzásgátló legnagyobb előnye, hogy 3 évig folyamatosan 99%-os védettséget biztosít a teherbeesés ellen.

Dr. Horányi Dániel, a Rózsakert Medical Center szülész-nőgyógyász szakorvosa ezt a ritkán használt fogamzásgátló módszert mutatja be.

Az implantátum nem tartalmaz ösztrogént, csak progeszteronhoz hasonló hormont, amelyet három éven át folyamatosan bocsát ki a szervezetbe. Hatása az ovuláció gátlása mellett a spermiumok áthaladását gátló méhnyaknyákra is kiterjed. Behelyezése egyszerű: egy kb. 4 cm hosszú, 2 mm átmérőjű apró kis csövet kell a felkar belső felébe bőr alá helyezni egy injekciós applikátorral. 7 nap után 3 évre el lehet feledkezni a fogamzásgátlásról, hiszen semmilyen teendőnk nincs vele. Bármikor kivehető, és csak az első normális ciklust kell megvárni, ha szeretnénk gyermeket vállalni. Kivételéhez egy kis műtétre van szükség, amely pici heget hagy a bőrön.

 

Forrás: https://e-geszseg.blogspot.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!