Rovarűző gyógynövényeink

2014. 06. 07.
Szerző: Szimpatika
A nyári estéket, főleg, ha villanyt gyújtunk a teraszon és olvasni szeretnénk, vagy akár egy grillparti alkalmával is, gyakran meg tudják zavarni a röpködő, zümmögő rovarok, szúnyogok.

Mit tehetünk ellenünk?

Nem szükségesek vegyi anyagok ahhoz, hogy a legyeket, darazsakat, szúnyogokat stb. elűzzük. Ha a megfelelő növényeket elültetjük a balkonládába, kerti ágyásba vagy az ablakpárkányra helyezett tartóba, könnyedén távol tudjuk tartani a rovarokat, bogarakat.

A bazsalikom nem csak finom, hanem erős illóolajának köszönhetően képes távol tartani a legyeket. Ültessünk cserépbe, balkonládába, és tegyünk belőle minél többet az ablak, ajtó közelébe.

A babérlevélnek is rovarriasztó hatása van: képes elűzni a fülbemászót, a csótányt és a zsizsiket is.

A levendulának igazán jellegzetes illata van, és amellett, hogy sokoldalúan hatékony gyógynövény, távol tartja a szúnyogokat, legyeket, hangyákat, molyokat, bolhákat.

A varádicsot már régóta alkalmazzák a rovarok távoltartása érdekében. Belsőleg használva kiváló féregűző tea készíthető belőle, elültetve pedig elűzi az egereket és rovarokat.

A büdöske vagy bársonyvirág egy igazi kerti jótündér: távol tartja a nedves kerti földben gyakran elszaporodó fonalférgeket.


Forrás: https://twice.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!