Hogyan szabaduljunk meg a napfoltól a bőrön?

Szerző: Szimpatika
Forrás: ttps://drtihanyi.com/
A bőr sötétebb elváltozásai általában ártalmatlanok, de bárki számára esztétikai problémát okozhatnak. Ezek az elváltozások sötét folt, barna folt, öregségi folt, napfolt vagy májfolt néven ismertek.

Citromlé

A citrom fehérítő tulajdonságokkal bír. Alkalmazzon friss citromlevet fél órára az érintett területen, majd mossa le hideg vízzel. Ezt napi kétszer ismételje meg, két hónapon keresztül. Az érzékeny bőrűek fel is hígíthatják a citromlevet vízzel, rózsavízzel vagy mézzel. Egy másik lehetőség a citromlé és cukor összekeverése – ezt a keveréket fél órán át hagyja az érintett területen, majd öblítse le.

Írós vaj

Az írós vaj tejsavat tartalmaz, amely rendkívül jótékonyan hat a bőrre. Vattapamaccsal vigye fel a foltokra pár percre, majd mossa le vízzel. Idővel a foltok halványulni fognak. Azok, akik pattanásos vagy zsíros bőrrel küszködnek, citromlevet is adhatnak a vajhoz. Emellett négy teáskanál vaj és két kávéskanál paradicsomlé keverékét is alkalmazhatja a foltokra.

Joghurt

Joghurt segítségével biztonságosan és egyszerűen szabadulhat meg a barna foltoktól. Vegyen natúr joghurtot és hagyja a foltokon 20 percre, majd öblítse le hideg vízzel. A gyorsabb eredmény érdekében lefekvés előtt is felviheti a joghurtot, amit csak reggel mosson le. Emellett egy evőkanál friss joghurtból, két evőkanál zablisztből és egy kávéskanál citromléből is keveréket készíthet. Fél órára kenje fel a foltokra, majd mossa le hideg vízzel. Ezután alkalmazzon hidratáló krémet. Naponta alkalmazza, egy-két hónapon át.

Aloe vera

Az Aloe vera kiválóan gyógyítja a kisebb égési sebeket és a barna foltokat is fakítja. Vegyen friss aloégélt és ezt dörzsölje finoman a bőrbe. Fél órán át hagyja rajta, mielőtt hideg vízzel lemosná. Napi kétszer alkalmazza ezt, és egy hónapon belül javulást tapasztalhat. Ha nem tud friss aloégélt beszerezni, a piacon aloélevet is vásárolhat. Emellett napi két evőkanál aloélevet is fogyaszthat éhgyomorra az egészséges bőrért.

Ricinusolaj

Vattapamacs segítségével gyengéden masszírozzon ricinusolajat a foltokra, reggel és este, pár percen át. Emellett E-vitaminos olajat, kókuszolajat, olívaolajat és mandulaolajat is alkalmazhat a barna foltokra.

Szantálfa

A szantálfa antiszeptikus hatású és az öregedés ellen hat. Szantálfaőrleményből, rózsavízből, glicerinből és citromléből otthoni pakolást készíthet. Applikálja ezt a foltokra és hagyja, hogy rászáradjon azokra, majd hideg vízzel mossa le. Ezt naponta egyszer ismételje meg. Emellett mindennap lefekvés előtt masszírozza be szantálfaolajjal az érintett területet.

Torma

A tormapépet közvetlenül alkalmazhatja az érintett területre. Egy másik lehetőség a reszelt torma és almaecet vagy írós vaj keveréke, amelyet egy üveg tárolóedényben hagyjon állni két hétig. Ezután vattapamaccsal alkalmazza a bőrén napi háromszor, legalább egy hónapig – a barna foltok és szeplők hamar elhalványodnak majd.


Forrás: https://drtihanyi.com/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!