Most kedvezményesen szabadulhat meg allergiájától!

2014. 05. 04.
Szerző: Szimpatika
Parlagfű-allergiások részére hirdet akciót az Allergiamentes Életért Alapítvány. A programban részt vevő betegeknek az alapítvány az immunterápiás kezeléshez szükséges harmadik doboz készítményt ingyenesen biztosítja.

A támogatás május 15-ig igényelhető

Az alapítvány szakmai hátterét biztosító Budai Allergiaközpont főorvosa, dr. Balogh Katalin allergológus elmondta, hogy az előző évhez hasonlóan az érdeklődők 2014-ben is pályázhatnak a kedvezményes kezelésre, amennyiben megfelelnek az alapítvány által előírt feltételeknek. „A pályázatra olyan betegek jelentkezését várjuk, akik vagy a 2014-es évben kezdték el, vagy még nem kezdték el a kezelést. A támogatás elnyerésének feltétele, hogy a pályázó ne dohányozzon, illetve önerőből kezdje meg a kezelést; az alapítvány ugyanis a harmadik doboz készítmény költségeit fedezi a pályázat keretein belül. Pályázni kitöltött jelentkezési lap leadásával lehet, melynek leadási határideje: 2014. május 15.”Nem alkalmazható mindenkinél

Habár a kezelés alsó korhatára 5 év, és a tabletták vagy cseppek nyelv alá helyezését már egy nagyobbacska gyermek is képes önállóan elvégezni, az immunterápia mégsem alkalmazható mindenkinél. „A sikeres pályázóknál –amennyiben szükséges – allergiavizsgálat elvégzésére kerül sor, ezt követően, ha egyéb akadály nem merül fel, a kezelés megkezdhető. Kizáró ok lehet a súlyos asztma, bizonyos gyógyszerek szedése, rosszindulatú daganat, súlyos pszichés zavarok és az autoimmun betegség.”

Kinek érdemes jelentkeznie?

A kezelés akár már 5 éves kortól végezhető, felső korhatára nincs. Megkezdése javasolt mindenkinek, aki hosszabb-rövidebb ideje a parlagfű-allergia tüneteitől szenved, és tartós megoldást keres a panaszok enyhítésére. Az immunterápia lényege a szervezet hozzászoktatása az adott allergénhez, célja a kóros immunválasz mérséklése, a gyógyszerszedés csökkentése. A módszer tehát nem pusztán tüneti kezelést nyújt, hanem segítségével 3 év alatt elérhető az allergiás tünetek megszűnése. A kezeléssel 10 vagy akár 12 éves tünetmentes időszak érhető el, de az immunterápia hatása már az első évben megmutatkozik: a betegek 80 százaléka jelentős javulásról számol be. A kezelés segítségével az újabb allergiák megjelenése és az allergia súlyosabb szövődménye, az asztma kialakulása is megelőzhető.

A kezelésről részletesebben is olvashat az alábbi linken:
https://www.immunterapia.hu/

Az igénylés feltételei és a jelentkezési lap elérhető az alapítvány weboldalán:
https://www.allergiamenteseletert.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!