Éltet és mérgez – internethasználat gyerekkorban

Szerző: Szimpatika
Más szenvedélybetegségeknek is megágyazhat a közösségi oldalak használatától való függőség – idézi az MTI a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnökét.

A közösségi oldalak használata örömforrást jelent a gyerekek számára, de egyfajta függőséget is okozhat, ami később személyiségtorzuláshoz vezethet, felnőtt korban pedig más szenvedélybetegség kialakulását is okozhatja, mondta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke

Péterfalvi Attila a Demokratikus Roma Vezetők Szövetsége és a Reményt a Gyermekeknek Közhasznú Egyesület által szervezett, a gyermekek internetbiztonságáról szóló konferencián kifejtette: az internet tudatos és célirányos használata megelőzheti a „pszichés és szociális károsodást” is.

Az adatvédelmi hatóság által tavaly megjelentetett, Kulcs a net világához című kötetet ismertetve arra is kitért: kutatási adatok szerint azok, akik fiatal korban mindennapi életükben használják az internetet, kíváncsibb, érdeklődőbb személyiséggé válnak. Az is kiderült azonban, hogy az „online világban élő” gyerekeknél könnyen kialakulhat kettős értékrendszer, gyakran visszaélnek a „háló-társak” személyes adataival, továbbá hiányozhat belőlük az empátia és az arcról olvasás képessége a személyes kommunikáció során.


Forrás: MTI

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!