Olajos pakolás házilag az őszülés ellen

2014. 03. 24.
Szerző: Szimpatika
A haj őszülését több dolog is okozhatja: betegség, nem megfelelő életmód vagy örökletes tényezők is. Lássuk, mit lehet tenni ellene.

Az okoktól függetlenül, semmilyen életkorban nem jön jól, ha hajunk elkezd őszülni. Az első és legfontosabb dolog, amit azonnal megtehetünk, hogy elhagyjuk a rengeteg vegyszert tartalmazó hajfestékek használatát, amik erősen károsíthatják hajunkat. Ezzel párhuzamosan pedig nézzünk szét a konyhában: nem is gondolnánk, hogy számtalan olyan összetevőt fogunk ott találni, melyek segítségével felvehetjük a harcot az ősz hajszálakkal szemben.

Egy-két házi praktika segítségével visszaszerezhetjük hajunk természetes színét és megelőzhetjük az ősz hajszálak megjelenését. Amikor a hajunkból „kimegy” a természetes színe, az a melatonin nevű hormon hiányát jelzi. A melatonint a tobozmirigy termeli. Ha zöldcsíra-leveket fogyaszt, melyeknek a természetes SOD- (szuperoxiddizmutáz-) enzim szintje magas, akkor az őszülés folyamata részben visszafordítható.

Olajos pakolások a haj őszülése ellen

Currys hajolaj

Vegyünk egy marék currylevelet, tisztítsuk meg és szárítsuk a napon, amíg barna és roppanós nem lesz. Őröljük finom porrá. 4 púpozott teáskanál curryporhoz adjunk 200 ml kókuszolajat vagy olívaolajat, majd forraljuk fel. 2 perc elteltével vegyük le a tűzről és hagyjuk kihűlni. Szűrjük le és öntsük légmentesen záródó edénybe. Az elkészített pakolást alkalmazzuk hetente 1-2 alkalommal a hajunkon. Ujjaink segítségével alaposan masszírozzuk be a fejbőrbe, hagyjuk rajta kb. 40 percig, majd alaposan öblítsük le. Ennek a természetes eljárásnak a segítségével a kifehéredő hajszálakat sötétíthetjük.

Éjszakai amlás kezelés

Az amla kiváló segítség az ősz hajszálak elleni küzdelemben. A nők világszerte használják az amlatartalmú, természetes hajfestékeket. Vágjuk fel az amlagyümölcsöt apró szeletekre, majd nyomkodjuk és keverjük össze, amíg simává nem válik. Adhatunk hozzá egy kevés rózsavizet is. Az elkészített pasztát adjuk hozzá normál hajolajhoz, majd zárjuk le és hagyjuk egy hétig pihenni, hogy az értékes hatóanyagok az amlából kioldódjanak. Egy hét elteltével szűrjük le az olajat és öntsük egy tiszta üvegbe. Minden este, lefekvés előtt masszírozzuk be fejbőrünkbe az amlás olajat. Ha a használat előtt kicsit felmelegítjük, még hatékonyabb lesz a keverék. Másnap reggel mossunk hajat. Az amlás hajolaj kiváló természetes módszer az ősz hajszálak eltüntetésére.


Forrás: www.drtihanyi.com

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!