Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szombat éjfélig

2014. 03. 15.
Szerző: Szimpatika
Ma délelőttől az északkeleti, északi megyékben megerősödhet a délnyugati, nyugati szél (55-70 km/h), majd a déli óráktól észak felől egy gyors mozgású hidegfront érkezik, amelynek hatására északról dél felé haladva hirtelen többfelé viharossá (65-95 km/h, egy-egy helyen azonban 95 km/h feletti szélroham sem zárható ki) fokozódhat az északnyugatira forduló szél.

A viharossá fokozódó szél a talajállapot függvényében helyenként por- vagy homokvihart okozhat.

A front mögött északról dél felé haladva várhatóan a késő délutáni, esti óráktól a szél átmenetileg veszít erejéből (a lökések egyre inkább 60-65 km/h alatt maradnak).

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

A fővárosban a windguru előrejelzése szerint https://www.windguru.cz/hu/?sc=41971 12 és 15 óra között várható a legerősebb szél. A hőmérséklet délután négyre 17 fokról 10 fokra eshet vissza.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!