Ismerkedjünk meg az immunerősítő gyógygombákkal!

2014. 01. 31.
Szerző: Szimpatika
A keleten évezredek óta alkalmazott gyógyhatású gombáknak hazánkban még nincs igazi kultúrája, amit pedig érdemes lenne mielőbb megteremteni, ugyanis ezen gombák szervezetünkre gyakorolt pozitív hatásai igencsak kiemelkedőek.

A ma ismert legkíméletesebb és egyben legjobb minőséget biztosító szárítási eljárás a liofilizálás, melynek során a gombában lévő víz vákuum alatti szublimálással távozik. Az eljárás során semmilyen adalékanyagra nincs szükség, a végeredmény pedig 100%-ban természetes anyag, amelyből mindössze a vízet vonták ki, az íz- és illatanyagok, fehérjék, vitaminok, ásványi anyagok teljes egészében a termékben maradnak. A legjobb minőség és hatás elérése érdekében érdemes az elkészítés módját is gondosan megválasztani.

Milyen gombák kaphatóak gyógygombaként?

Pecsétviaszgomba: Kínában a „halhatatlanság gombájának” is nevezik, hazánkban a lombhullató erdőkben találkozhatunk vele. Jellegzetes, legyező alakban szétterülő kalapja oldalt fekvő száron ül, széle fehér, felszínét viaszréteg borítja. Húsa kemény, taplószerű, így termesztését nem élvezeti, hanem gyógyászati értéke indokolja.

Shiitake gomba: a világ egyik legnagyobb mennyiségben termesztett gombafaja, Ázsiában őshonos. Népszerűségét kitűnő ízének és gyógyhatásának köszönheti.

Gyapjas tintagomba: természetes élőhelyei a rétek és a kertek. Fehér színű, pikkelyes felületű kalapja, hosszúkás formája jellegzetes. Nevéhez hűen az érést követően sötét tintához hasonlóan szétfolyik. A gyógygombákat étrend-kiegészítőnek javasolják, fogyasztásukkor ügyeljünk az előírásokra.


forrás: Naturwell Életmód Központ

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!