Ezeket a teákat igya, ha teherbe akar esni

2014. 01. 22.
Szerző: Szimpatika
Sok nő hiszi azt, hogy teherbe esni könnyű, és már az első próbálkozáskor biztosan sikerül is. Az igazság azonban az, hogy gyakran hosszú hónapok telnek el, míg végre pozitív lesz a terhességi teszt. A jó hír az, hogy vannak olyan gyógyteák, melyek fogyasztása segít abban, hogy nagyobb eséllyel megérkezzen a gólya.

Hogy melyek ezek, arról dr. Bérczy Judit, a Budai Endokrinközpont endokrinológus főorvosa beszélt.

Cickafark

Az éhgyomorra fogyasztott cickafarkteára sok nő esküszik, ugyanis olyan hatóanyagokat is tartalmaz, melyek segítik a normál tüszőérést, a sárgatesthormon termelődését. Lehetőleg mesterséges édesítőszer és cukor nélkül igya, mert azok befolyásolhatják a progeszteron szintjét, továbbá fontos, hogy csakis az ovuláció előtti időszakban fogyassza! A cickafarktea az egész szervezetre kifejtett kedvező hatása által és a lelki sebek, „tüskék” gyógyírjaként szintén szolgálja a sikeres babaprojektet.



Palástfű

A cickafark mellett a palástfűtea a legnépszerűbb a babára vágyó nők körében, főleg azoknál, akiknél rendszertelen a ciklus, illetve, ha peteérési problémákkal küzdenek. Fogyasztása kifejezetten ajánlott azoknak, akik teherbe szeretnének esni, ugyanis segíti a méhnyálkahártya felépítését, erősíti a méhet, és jó hatással van a beágyazódásra is. Teáját fogyassza naponta 2-szer az ovuláció után!

Barátcserje

„Barátcserje segítségével hamar szabályossá válhat a hóbortos menstruációs ciklus, így könnyebben ki lehet számolni az ovulációs időszakot. Jó hatással van továbbá a sárgatest zavarára, valamint csökkenti a magas prolaktinszintet is, ami a peteérési zavarokért felelős. Egész ciklus alatt fogyasztható, és a kellemetlen alhasi görcsöket is eredményesen mérsékli. Amennyiben az ízét esetleg nem szereti, tabletta formájában is kapható. A nőkre gyakorolt áldásos hatásait a modern orvostudomány kísérleteinek eredményei is igazolták” – mondja Dr. Bérczy Judit.

Málnalevél

A málnának sokan csak a gyümölcsét fogyasztják, pedig levele is értékes elixír, hiszen remek méregtelenítő hírében áll, ami többek között segíti a teherbe esést. Leggyakrabban palástfűvel együtt alkalmazzák, de önmagában is fogyasztható. Napi 2 deci tea fogyasztása javíthatja a fogamzás esélyét, mivel segíti a peteérést és a beágyazódást, valamint javítja a petesejt minőségét is. Kedvező hatással van gyermekláncfűleveles teakeverék komponenseként az inzulinháztartásra, melynek optimalizálása szinté növeli az esélyt a teherbe esésre.


Forrás: https://www.endokrinkozpont.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!