Meghökkentő gyógymód – a vizeletivás

Szerző: Szimpatika
Bizonyos országokban már egyértelműen az alternatív gyógymódok között tartják számon a saját vizelet elfogyasztását, annak ellenére, hogy sokan már pusztán annak a gondolatától is rosszul vannak, hogy lenyeljék.

Mi is a vizelet?

A vizeletet a vesék választják ki. Naponta körülbelül kétezer liter vér áramlik át rajtuk, és a hatmillió hajszálérgombolyag naponta kb. 120-180 liter vérsavót szűr meg. A vesék csatornái az elsődleges vizeletből kivonják a sókat és a többi nagyon értékes fiziológiai anyagot, amely a szervezet számára még felhasználható. A megszűrt folyadékból naponta körülbelül 1-1,5 liternyi salakanyagot tartalmazó vizelet kerül a húgyhólyagba, ahonnan a szervezet fokozatosan eltávolítja. A vizelet 95 százalékban vizet tartalmaz, 2,5 százalékban különféle húgyanyagokat, és a maradék 2,5 százalékban ásványi anyagokat, sókat, hormonokat és enzimek keverékét. A mérgező anyagokat ugyanis még a máj távolította el, amikor a vér a májon keresztül áramlott át, de mérgek eltávoznak még a szervezetből a bőrön keresztül az izzadsággal, továbbá a kilélegzéssel is.

Pro: A vizelet ivása, főleg a súlyos, más módszerekkel nem kezelhető betegségeknél javasolt: például, asztma, bélbetegségek, ekcémák – írja a https://napidoktor.hu. Az idült, szinte gyógyíthatatlan gombásodásoknál különösen ajánlott. Vizeletterápiával foglalkozó orvosok szerint néhány cseppnyi reggeli vizelet igen hatásos a gyulladt szemek kezelésében, továbbá alkalmazni lehet fülcseppként, vagy lábvízbe keverve a fáradt lábak felfrissítésére. Néhány cseppnyi vizelettel egy pohár vízben gargarizálni is lehet torokfájás esetén, ha pedig orrlyukba szippantunk néhány cseppnyi vizeletet, az ki fogja tisztítani az eldugult orrot és a bedugult sinusokat. Hogyan kell a vizeletet gyűjteni? A legajánlatosabb a kora reggeli, első vizeletből, a középső áramlatból összegyűjteni valamennyit. Ebből csak néhány cseppnyire van szükség a gyógykezelésben.

Kontra : A vizeletterápia, latinul uroterápia (amelyről Magyar László András kitűnő és élvezetes, Különös gyógymódok kislexikona c. művében részletesebben is olvashatunk), írja a https://kodpiszkalo.blog.hu/, a saját vagy idegen vizelettel belsőleg vagy külsőleg végzett ősi, a világ számos részén sokféle betegség kezelésére alkalmazott gyógymód. Többek között olyan, a maguk idejében gyógyíthatatlan betegségek esetén is alkalmazták (sikertelenül), mint a halálos torokgyík (amely ma már a védőoltásoknak hála eltűnt), a malária, vagy a C-vitamin-hiány miatt kialakuló skorbut. A vizeletet Galénosz is ajánlotta kezelésre, de a 18. század közepére a terápiás alkalmazása visszaszorult. A 20. század elején John W. Armstrong javasolta újra a vizelet alkalmazását, de már csak a saját húgy fogyasztását ajánlotta. Napjaink reneszánsza az 1980-as évek Amerikájából indult, Bartnett és Adelmann természetgyógyászoknak „köszönhetően”. Sajnos hazánkba is eljutott. A valóság az, írja a https://kodpiszkalo.blog.hu/, hogy az ember hólyagjában éppen összegyűlt vizelet pontosan azokat az összetevőket tartalmazza, amelyek kiürítése az adott pillanatban szükséges. Így például, ha valaki épp antibiotikum-kezelésben részesül, akkor az antibiotikum lebontásának termékeit, ha kábítószert használ, akkor annak bomlástermékeit, és így tovább.

Forrás: https://napidoktor.hu és https://kodpiszkalo.blog.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!