Felfedezték a gyilkos vírus ellenszerét

Szerző: Szimpatika
Káros mellékhatások nélküli szert fejlesztettek ki orosz tudósok a C-típusú hepatitis ellen, melyet sokszor „gyöngéd gyilkosként” emlegetnek. A narlaprevir elnevezésű gyógyszerrel eddig 85 százalékos gyógyulási eredményeket értek el.

Új gyógyszerrel veszik fel a harcot az orosz kutatók a C-típusú hepatitisvírus ellen. Az orvostudomány eddig ugyanis a „gyöngéd gyilkosként” emlegetett vírus által megfertőzötteket csak 50-70 százalékos eredményeket produkáló, kombinált szerekkel tudták gyógyítani, a kezelés során azonban komoly mellékhatások jelentkeztek. A vírus évekig tünetmentes, de a szervezetben való jelenlétének következtében később májzsugorodás vagy karcinóma szokott fellépni.

Az orosz kutatóorvosok egy teljesen újfajta szert fejlesztettek ki, melynek használatával a hepatitis C által okozott májgyulladás 85 százalékos aránnyal válik gyógyíthatóvá, mellékhatások nélkül. A narlaprevir elnevezésű készítmény közvetlen vírusellenes hatás gyakorol, a sejtek belsejében blokkolja a vírus elszaporodását. A gyógyszer naponta egyszeri használatra van előírva, és tabletta formájában adagolható, ami segíti az alkalmazását.

A klinikai tesztek során a narlaprevir a hagyományos gyógykezelésekkel kombinálva a hepatitis C jelenlétének rohamos csökkenését produkálta a betegek szervezetében. A készítmény eljutott már Washingtonba is, ahol egy májbetegségekkel foglalkozó konferencián mutatták be a világ szakorvosainak. Az új gyógyszernek nagy jelentősége lelhet a hepatitis C elleni harcban; várhatóan 2017-ben kezdik el a narlaprevir forgalmazását – olvasható a posztinfo.hu cikkében.

forrás: https://www.stop.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!