9 tipp, ami segít vigyázni a súlyodra az ünnepek alatt

2013. 12. 27.
Szerző: Szimpatika
Az év végi ünnepek többek között a családi és baráti összejövetelek ideje, és ezzel együtt az ínycsiklandó kísértések időszaka is.

Az ünnepek alatt felszedett kilók a zsírban és a szénhidrátban gazdag ételek fogyasztásának következményei. A jó hír az, hogy mindaddig lelkiismeret-furdalás nélkül élvezheted ezeket az összejöveteleket, amíg mértéket tudsz tartani. Tippjeink segítenek, hogy az ünnepek alatt is sikerüljön egészségesen, kiegyensúlyozottan táplálkoznod, hogy az új évet ne fogyókúrával kelljen kezdened.


1. Sose menj éhesen az ünnepi összejövetelekre!

Mielőtt elindulnál, kapj be egy-két könnyű falatot! Az olyan, proteinekben gazdag ételek, mint a túró, a mogyorófélék vagy a csirke, segítenek abban, hogy később csak keveset egyél. Ha eleve nagy étkezésre készülsz vagy gyakran mész el a büféasztal mellett, az könnyen „túlevéshez” vezethet.

2. Töltsd fel a szervezetedet rostokkal!

Olyan előételt válassz, amely segít abban, hogy meglegyen az ajánlott napi 5-10 adag zöldség- és gyümölcsfogyasztásod!

3. Csak kisebb adagokat fogyassz!

Ez különösen megszívlelendő a svédasztalos vacsorák esetében, amikor az ember hajlamos sokféle ételt megkóstolni. Azokkal kezdj, amiket mindenképpen meg szeretnél kóstolni, és ezekből is csak keveset szedj a tányérra!

4. Csak lassan!

Gyakran hajlamosak vagyunk gyorsan elfogyasztani az ételt. Így nem jut időnk arra, hogy észleljük, ha már jóllaktunk. Egyél lassabban, és élvezz minden egyes falatot! Így kisebb az esély arra, hogy többet fogyasztasz annál, mint amire ténylegesen szükséged van.

5. Kerüld a gyorsételeket!

Ne engedd meg magadnak, hogy az ünnepekre és a pihenésre hivatkozva elcsábulj a gyorséttermek kínálatának. Inkább még az ünnepek előtt fagyasszátok le a megmaradt ételeket, amelyeket gyorsan kiolvaszthattok, amikor egy kis pihenésre vágyik a család az ünnepek alatt.

6. Ajánld fel, hogy viszel alacsony kalóriatartalmú harapnivalót a partira!

A vendéglátónak is örömet okozol ezzel, és te is biztos lehetsz benne, hogy legalább egy egészséges fogás lesz a bulin!

7. Legyél reális!

Ne akarj az ünnepek ideje alatt diétázni! A cél a súlymegtartás legyen!

8. Figyelj oda arra, mit iszol az ünnepek alatt!

Az alkoholfogyasztás minimalizálása sok betegségtől óvhat meg, a koktélokban lévő hatalmas kalóriamennyiségről nem is beszélve. Helyettük fogyassz inkább ízesített, kalóriamentes vizet, almafröccsöt vagy zöldséglevet.

9. Testmozgás!

Keresd meg a lehetőséget napi testmozgásra! Sétálj, korcsolyázz a barátaiddal, vagy ha van hó, menjetek szánkózni, hógolyózni! A testmozgás nemcsak a fölös kilóktól szabadít meg, de jó stresszoldó is!

 

forrás: https://www.kamaszpanasz.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!