Újabb módszer az öregedés lassítására

Szerző: Szimpatika
Egy mindegyikünk szervezetében megtalálható fehérje segíthet abban, hogy könnyebb öregkorunk legyen. A p53-as fehérje a szervezet regenerációs képességét javítja.
A fehérje úgy járul hozzá a szervezet egészségesen maradásához, hogy a károsodott őssejteket megsemmisíti, ezzel megakadályozza, hogy hiba csússzon a szövetek és szervek javításába, másrészt a megmaradt ép őssejteknek így több helyük lesz, és feladatukat hatékonyabban tudják ellátni.

Csak sajnos ez a fehérje idős korban egyre kevésbé fejti ki hatását, ezt a folyamatot akarják megállítani az ulmi egyetem molekuláris biológusai. A fehérje különösen az immunrendszer, a vér, a bőr vagy a belek fiatalon tartásában segíthet, de jót tehet az izmoknak is. A szívre és az agyra azonban kevesebb hatással lehet, - mondták az orvosok - mert ezeken a területeken amúgy is lassabb a regeneráció üteme.

Valószínűleg az élethosszon nem tudna változtatni, ha sikerülne ennek a fehérjének a hatását meghosszabbítani és megnövelni, de az idős emberek életminőségén sokat javíthat – magyarázták a kutatók.

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!