Meggyógyulhat a rákos beteg, ha megérti betegsége okát

2013. 12. 17.
Szerző: Szimpatika
Dr. Hamer a 70-es években a müncheni onkológiai klinika vezető orvosa volt, ahol kollégáival együtt a daganatos betegeknél a hagyományos kezelési módokat alkalmazta.

Az elme és a betegség kapcsolata

1978-ban dr. Hamer élete radikálisan megváltozott, amikor tudomást szerzett 19 éves fia haláláról (a fiú halálát egy lövés okozta). Nem sokkal ezután a feleségét is elveszítette, és a tragikus eseményeket az tetézte, hogy felfedezte, heredaganata van. Orvosként a betegek sorába került, és a rák ellen saját magát is azokkal a hagyományos módszerekkel kellett volna kezelnie, melyek sikertelensége szembetűnő volt. Az alábbi módszer, bár elsőre ijesztő lehet, segített az orvosnak a rák legyőzésében.

Mivel soha semmilyen súlyosabb betegsége nem volt, arra gondolt, rákos megbetegedése a fiát ért tragédiával lehet összefüggésben. A fia halála és saját megbetegedése arra ösztönözte dr. Hamert, hogy betegei családi életét kezdje el vizsgálni. Azt vette észre, hogy a daganatos elváltozás megjelenése előtt mindegyik betege valamilyen súlyos traumán esett át. Egyértelmű volt az elme és a betegség kapcsolata – ahogy már sok tanulmány foglalkozott addig is azzal, hogy egyes betegségek súlyos stressz hatására könnyebben kialakulnak.

Mivel minden szerv kivetülése megtalálható az agyban, dr. Hamer úgy döntött, hogy megvizsgálja betegei tomográfiáit, összehasonlítva azokat a betegség kórelőzményével. Felfedezte, hogy nemcsak a rák, de minden betegség az agy egy bizonyos területének felügyelete alatt áll, és összefüggésbe hozható valamilyen előzetes pszichikai traumával. Minden rákos megbetegedésnek megvolt az adott területe az agyban, amely terület a betegség megjelenésekor nem működött jól.

Az új medicina alapjai

Dr. Hamer ezzel a felfedezéssel megalapozta az új medicinát, ami a rák ún. vasszabályából indul ki. A szabály pedig a következő: mindegyik ráktípus, illetve súlyos betegség egy bizonyos konfliktushoz vagy emocionális sokkhoz vezethető vissza, mely az egyént először mentálisan betegíti meg, aminek következtében agyi elváltozások alakulnak ki, majd ennek szervi manifesztációi lesznek.

Ehhez a szabályhoz tartozik még két alapvető következtetés:
- Az érzelmi sokk különböző típusai az agy különböző területein okoznak elváltozásokat. Az a zóna, melyben megjelennek ezek a körkörös elváltozások, meghatározza, hogy azok melyik szervet és milyen mértékben fogják érinteni.
- Minél hosszabb ideig áll fenn a konfliktus, annál súlyosabb elváltozást okoz szervi szinten.

Példák:

Tüdőrák

A tüdőrák kialakulásához egy halálfélelem-típusú konfliktust kötnek, mivel a halállal kapcsolatos pánik megbénítja a tüdőt. A sokk jelentkezésével egy időben a tüdőszövet alveoláris sejtjei elkezdenek burjánzani, és daganatos elváltozást hoznak létre. A hagyományos véleménnyel ellentétben a sejtburjánzás nem ok nélkül történik, ugyanis ezáltal megnő a tüdő kapacitása, így nő a túlélés esélye.

Mellrák

A mellrákot az anya-gyermek közötti, illetve a partnerkapcsolatban megjelenő konfliktussal hozták összefüggésbe. Ez a fajta probléma mindig az agynak a tejtermelésért felelős részén okoz elváltozást. Az anya-gyerek konfliktus akkor alakul ki, ha az anya túl sokat aggodalmaskodik gyermeke iránt, esetleg a gyermeket súlyos betegség miatt kórházba szállítják. A tejtermelő sejtek sok esetben ez alatt az idő alatt kezdenek el burjánzani, tumort hozva létre. Ennek az lehet a célja, hogy nagy mennyiségű tejet tudjon az anya termelni, amivel segítheti gyereke gyógyulását.

Ahogy minden konfliktusra van megoldás, úgy a betegségekre is van – állítja dr. Hamer. A test önmagát gyógyítja. A betegnek azonban dolgoznia kell azon, hogy megértse betegségének okát. A páciensnek együtt kell működnie az orvossal, hogy közösen idolgozhassanak egy olyan programot, ami által a konfliktus mentálisan és gyakorlati szinten is megoldódhat.


forrás: https://xn--dita-cpa.net/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!