Fogyasszunk avokádót ízületi, koleszterin- és bőrproblémák ellen!
Az avokádó olajtartalma telítetlen zsírsavakból áll, és B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot, valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.
Színes avokádósaláta
Sok-sok salátalevéllel és csírával kell tálalni, és még így sem szabad túlzásba vinni, mert elég nehéz étel – de nagyon finom!
Hozzávalók:
1 közepes avokádó
1 piros színű kaliforniai paprika
1 sárga színű kaliforniai paprika
1 zöld színű kaliforniai paprika
1 fej lila hagyma (hogy minél színesebb legyen)
1 darab paradicsom
kis csokor petrezselyem (kb. 8-10 szár)
1 gerezd fokhagyma
1 citrom frissen facsart leve
1 kávéskanál só
Az avokádót szétnyomkodjuk, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd az egészet jól összekeverjük. Kis csészével kupacot rakunk belőle egy salátalevelekkel és csírákkal körberakott tányérra. Krékerrel és paradicsommal fogyasztva a legfinomabb.
A cikkben hivatkozott linkek:
Olvasna még a témában?
A nyitólapról ajánljuk
Friss cikkeink
- Egy kézzel élők mindennapjait segíti a Semmelweis Egyetem videósorozata
- Egy betegség, amely fellángol a kávétól
- Ha próbára tesz a hőség
- Utazás ételallergiával
- Miért vagyunk boldogabbak, ha nyaralunk?
- Az első csonttörést újabb követheti, ha csontritkulás áll a hátterében
- 6 esti szokás, amitől boldogan indul majd a reggel
- Ingadozó testsúly, rossz közérzet, hiányzó nyári csúcsforma?
- Ezért fáradtak nyáron a magyarok
- Egészségünk „ujjlenyomata”, a mikrobióta
- Egy új korszak apái
- Janicsák Veca: „Tartani az egyensúlyt testben és lélekben”
Hírlevél
Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.
Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!