Fogyasszunk avokádót ízületi, koleszterin- és bőrproblémák ellen!

Szerző: Szimpatika
Az avokádó magas olajtartalmánál fogva kiváló bőrápoló szer, a kiszáradt bőr doktora. Általában érzékeny típusú bőrre alkalmazzák, és segítséget nyújt ekcéma megelőző kezelése esetén is. Jótékony hatással van az artritiszes (ízületi) fájdalmakra, továbbá csökkenti a koleszterinszintet.

Az avokádó olajtartalma telítetlen zsírsavakból áll, és B-, C-, E- és A-vitaminban gazdag. Az érett gyümölcs káliumot, foszfort, vasat, nátriumot, valamint kalciumot és magnéziumot is tartalmaz.

Színes avokádósaláta

Sok-sok salátalevéllel és csírával kell tálalni, és még így sem szabad túlzásba vinni, mert elég nehéz étel – de nagyon finom!

Hozzávalók:

1 közepes avokádó

1 piros színű kaliforniai paprika

1 sárga színű kaliforniai paprika

1 zöld színű kaliforniai paprika

1 fej lila hagyma (hogy minél színesebb legyen)

1 darab paradicsom

kis csokor petrezselyem (kb. 8-10 szár)

1 gerezd fokhagyma

1 citrom frissen facsart leve

1 kávéskanál só

Az avokádót szétnyomkodjuk, a zöldségeket kis kockákra vágjuk, a fokhagymát szétnyomjuk, majd az egészet jól összekeverjük. Kis csészével kupacot rakunk belőle egy salátalevelekkel és csírákkal körberakott tányérra. Krékerrel és paradicsommal fogyasztva a legfinomabb.


forrás:
https://www.nyersetelakademia.hu/

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!