Védje bőrét a hideg ellen – tartós hidratáltság hyaluronsavval

2013. 11. 14.
Szerző: Szimpatika
A téli időszakban gyakori bőrszárazság ellen új módszer segítségével vehetjük fel a fegyvert. A mindössze 6 hét alatt tartósan hidratált, megújult arcbőrt eredményező eljárást Peterman Krisztina szépségterapeuta, a Dermatica kozmetikusa mutatta be.

Hyaluronsav-kisokos

A hyaluronsav egy fehérje, amely természetes formában megtalálható az emberi testben: szöveteink egyik nélkülözhetetlen alkotóeleme. A hyaluronsav a kötőszövetben hálószerűen összekapcsolja és kitölti a sejtek közötti állományt, így biztosítva az adott szerv, például a bőr rugalmasságát és feszességét. Termelődése az életkor előrehaladtával folyamatosan – negyvenéves korra felére – csökken, 60 év körül pedig mindössze 10%-a az eredeti mennyiségnek. Idősebb korban ezért gyakrabban jelentkezik a száraz bőr problémája az arcápolásban, de bőrtípustól függően már fiatalabb korban előfordulhat, különösen, amikor a szabadban hűvös van, a lakásban pedig fűtünk, és a benti száraz, meleg levegő előhozza a panaszokat. A hyaluronsav több, otthoni használatra javasolt krém összetevői közt is megtalálható, de igazán látványos és tartós eredmény a kozmetikában használt készítményekkel érhető el.



Hidratált bőr hat hét alatt

„A vendég a kellemes környezetben kényelembe helyezi magát a puha, ellazulást engedő kozmetikai székben, majd a lágy mozdulatokkal végzett arctisztítást követően a kezelés két krém és két ampulla használatával folytatódik – írja le a kezelés körülményeit Peterman Krisztina. – A kezelés gumikesztyűben történik, annak érdekében, hogy a gyors felszívódású hatóanyagokból egy kicsi se kerüljön a kozmetikus kezére, és a készítményt az első cseppjétől az utolsóig a vendég bőrébe masszírozzuk. Lezárásképp gépi kezelés vagy maszk közül választ a vendég, tetszés szerint. A kezelés után a maximális felszívódás érdekében 16 órán át nem szabad, hogy víz érje az arc területét.”

A professzionális kezelés előnyei

„A kozmetikában végzett kezelések során a megfelelő eszközöknek és koncentráltabb készítményeknek köszönhetően a hatóanyagokat a bőr mélyebb rétegeibe juttathatjuk, így lesz igazán látványos és tartós a szakember által végzett kezelés” – sorolja Peterman Krisztina.

A szóban forgó kezelésnél alkalmazott készítményekben a hyaluronsav eredetileg nagyméretű molekuláit destrukturálják, a kezelés során ebben az állapotban visszük fel ezeket a bőrre. Masszírozással a bőr mélyebb rétegeibe is eljutnak, majd a felszívódást követően restrukturálódnak, azaz visszaáll az eredeti méretük. Ha megfelelő mennyiségű megkötött víz van a bőrszövetben, akkor a bőr sokkal teltebb, ruganyosabb lesz, a kezelés tehát nemcsak hidratál, de hatására a ráncok is kisimulnak és jelentősen csökken a barázdák mélysége. A legjobb hatás eléréséhez 6 kezelés szükséges, heti egy alkalommal.


www.dermatica.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!