Otthoni gyógyítás aromaterápiával

2013. 11. 07.
Szerző: Szimpatika
Az Aromareneszánsz – Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával c. könyv úttörő vállalkozás Magyarországon: elsőként mutatja be az aromaterápia francia, gyógyító irányzatát. Az eddig megjelent, aromaterápiával foglalkozó hazai kiadványok nem a gyógyító francia, hanem az angol wellness-irányzatot képviselték.

A szerzők – Feller Adrienne és Tobai Ágota – két évtizedes aromaterápiás és oktatói tapasztalatuk alapján állították össze az Aromareneszánsz – Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával hiánypótló receptgyűjteményét.

A könyv különlegessége, hogy több mint 100 problémára kínál hatékony megoldást, mindössze 16, könnyen beszerezhető illóolaj segítségével.

A praktikus kötet a család minden tagjának nélkülözhetetlen eszköze lehet az otthoni gyógyításban, mivel közérthetően mutatja be a világ egyik legrégibb gyógymódját, és valamennyi receptje évtizedek óta jól bevált, egyszerűen elkészíthető formula.

Az Aromareneszánsz – Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával c. könyv az aromaterápia praktikus oldala mellett a tudományos vonatkozásokat is felvázolja. Rövid történelmi áttekintés után vezet be az illóolajok világába, majd bemutatja a gyógyító receptekben használt 16 illóolaj, 4 növényi olaj és 2 aromavíz természetét, tulajdonságait, gyógyító erejét.

A damaszkuszi rózsa aromavíz, a körömvirág-macerátum, a pálmarózsa, a teafa,
a kúszó fajdbogyó nemcsak a nevükkel varázsolják el az olvasókat, hanem
a szervezet öngyógyító mechanizmusait támogatva képesek visszaállítani a test és
a lélek egyensúlyát.

A könyv második felében található receptgyűjtemény két részből áll: az első a felnőtteknél, a második a gyerekeknél alkalmazható kezeléseket szedi csokorba.

Az Aromareneszánsz – Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával c. kötet ugyanúgy megoldást kínál az idegrendszer, a légzőrendszer, a szív- és érrendszer, a mozgásszervrendszer, a bőr, a nőgyógyászat, az emésztőrendszer problémáira, mint a család, az otthon, a szerelmes együttlétek konfliktusaira.

„Az illóolajok a betegségek szoros értelemben vett gyógyításánál többre hivatottak, a lélek nyelvén is értenek. Olyan különleges szubsztanciák, amelyek fizikai és lelki értelemben egyaránt egyensúlyba hozzák a szervezetet” – hangsúlyozzák a szerzők.

A receptek összeállításakor a két szakember arra törekedett, hogy minél kevesebb illóolaj felhasználásával minél több problémára kínáljanak megoldás. Az illóolajok kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy elérhető árkategóriát képviseljenek, ugyanakkor erőteljes és széleskörű hatással bírjanak. Ezeket a kritériumokat szem előtt tartva a szerzők összeállítottak egy 16-os aranycsapatot vagyis összegyűjtöttek 16 olyan illóolajat, amelynek minden háztartás és utazás hatékony mini-patikájában érdemes szerepelnie. A szerzők biztos kézzel segítik a laikus olvasókat a házi gyógyítás gyakorlatának elsajátításában.

Feller Adrienne – Tobai Ágota: Aromareneszánsz – Otthoni gyógyítás francia aromaterápiával c. könyve az Aromareneszánsz-sorozat első kötete, amely közérthetőségével és házilag kivitelezhető receptjeivel minden érdeklődő számára egy természetes gyógymód gyakorlását teszi lehetővé.

Bővebb információ:

https://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Feller_Adrienne_Tobai_Agota_Aromareneszansz_Otthoni_gyogyitas_francia_aromaterapiaval&id=124613&type=22

 

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!