Természetes altatószerek

Szerző: Szimpatika
Mindenkivel előfordul, még a gyerekekkel is, hogy nem megy az elalvás. Sokszor egy nehéz nap után túlságosan zaklatottak vagy túl fáradtak, esetleg valami miatt idegesek vagyunk, és emiatt nem tudunk elaludni. Jó tudni, hogy ilyenkor altatók helyett milyen természetes módszerekkel tudjuk lecsillapítani agyunkat és érzékszerveinket.

A meggy magas melatonintartalma miatt remek orvosság az álmatlanságra, főleg, amikor a probléma a kor előrehaladtával jelentkezik.

A vanília segít csökkenteni a vérnyomást és nyugtatja az idegeket, így remek kiegészítője a meggynek.

Egy pohár kamillatea lefekvés előtt csillapítja a stresszt és az idegességet. Ha levendulával keverjük, még jobb lesz a hatás, mert ez az illatos virág nyugtat és segíti a relaxációt.

A szerecsendió nem csak finom, hanem szintén segíti a könnyű és gyors elalvást.

A méz a benne lévő triptofán nevű aminosavnak köszönhetően nyugtat, és azt az üzenetet küldi az agynak, hogy „ideje aludni menni”.

Nincs is más teendőnk tehát, mint a mézhez hozzákeverni vaníliát, szerecsendiót, és meginni egy pohár kamillás levendulateát.

 

forrás: https://ideafashion.hu

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!