Merevedési gondokat okozhat a magas vérnyomás

Szerző: Szimpatika
Az erekciós probléma egy nagyon sarkalatos kérdés a férfiak, és közvetve a nők körében is. A kiváltó okok között a legtöbbször a stresszt szokták említeni, azonban nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a háttérben állhat más, súlyos betegség is, aminek szövődménye lehet a merevedési probléma.

Dr. Kapocsi Judit tanárnő, a Trombózisközpont magasvérnyomás-specialistája elmondja, hogy bizony egy olyan, komolyan nem vett betegség is állhat a háttérben, mint a magas vérnyomás.

A magas vérnyomás nem elhanyagolható

Meg kell értenünk, hogy a magas vérnyomás nem egy olyan betegség, amire csak úgy legyinteni lehet. Hiszen olyan mellékhatásai is lehetnek, amik nem csak kellemetlenek, de komoly lelki traumát is okozhatnak.

„Az erekciós probléma érdekes kérdés. Gyakran az a betegség okoz erekciós zavart, amelyik a hipertóniának is kockázati tényezője, vagyis nem konkrétan a magas vérnyomás váltja ki. A stressznek mindkét betegségnél komoly szerepe van a probléma előidézésében, de más betegségek, például az arterioszklerózis, vagyis a verőérszűkület is felvetődhet. Mivel a tartós hipertónia fokozhatja az arterioszklerózis kialakulásának esélyét, így közvetett módon maga a magas vérnyomás is hozzájárulhat az erekciós probléma kialakulásához” – ismerteti a szakember.

A gyógyításnál is figyelni kell

Természetesen a kezelés során is léphetnek fel mellékhatások, ahogyan azt dr. Kapocsi Judit tanárnő elmondja. Ezek a gyógyszerekkel függenek össze, de szerencsére van megoldás.

„Másik oldalról is lehet köze a magas vérnyomásnak az erekciós problémákhoz, ez pedig maga a kezelés. A gyógyításban alkalmazott gyógyszereknek is lehet olyan mellékhatása, ami erekciós gondokat okoz. Szerencsére nem mindegyik gyógyszer ilyen, így, ha ez az esély is fennáll, érdemes a kezelőorvossal konzultálni és másik gyógyszert választani” – tudjuk meg dr. Kapolcsi Judittól.


forrás: Trombózisközpont

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra.
A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Olvasna még a témában?

A nyitólapról ajánljuk

Friss cikkeink

Hírlevél

Feliratkozom a Szimpatika hírlevelekre, ezzel elfogadom az Adatkezelési Tájékoztatóban olvasható feltételeket, és hozzájárulok, hogy a szimpatika.hu a megadott e-mail címemre hírlevelet küldjön, valamint saját és partnerei üzleti ajánlataival felkeressen.

Az űrlap kitöltése, az adatok megadása önkéntes.

A hírlevélküldő szolgáltatás nem támogatja a freemail.hu-s és citromail.hu-s címeket, ilyen címek megadása esetén hibák léphetnek fel!
Kérjük, használjon más e-mail szolgáltatót (pl: gmail.com)!